MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud - Jong Talent

5421 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Tuin voor intensief gebruik door paardenliefhebbers

Tuinaannemer en ontwerp Stijn Phlypo - Gitsbergstraat 129 - 8830 Gits (ontwerp Geert Bossaert) gsm 0472 87 47 37 www.stijnphlypotuindesign.be


Het woord 'paardenliefhebbers' zegt hier nog te weinig, want geheel de buitenomgeving staat in het teken van deze edele viervoeters. Stijn Phlypo bedacht een vernuftige ingreep om de paarden tot vlak bij de woning te brengen.


hekken_phlypo_2013.jpg


• Langs de straatkant is een brede parking in kasseien noodzakelijk voor de vele bezoekers. Er werd geopteerd voor slijtvaste materialen die de tand des tijds kunnen doorstaan. De poort werd vervaardigd uit metaal en vakkundig omkleed met hardhouten stroken. 

oprit_phlypo_2013.jpg


• Een stevig pad met twee kasseistroken en grasstroken verstevigd met honingraatstructuren brengt ons naar de achterliggende tuin.

parrottia_phlyppo.jpg


• Op een breed terras kunnen de bewoners genieten van een prachtig uitzicht. In de buurt van het terras kreeg een meerstammige Parrotia persica een centrale ereplaats. De grillige takken en uitbundige herfstkleuren zijn een streling voor het oog.

optische_illusie_phlypo.jpg


• Het brede gazon achter de woning lijkt naadloos over te gaan in de paardenweide. Geen enkele afsluiting staat de paarden in de weg. Om deze optische illusie te bereiken maakte Stijn handig gebruik van een 'aha'.

phlypo_aha.jpg


• Stijn groef een gracht die aan de kant van de woning wordt verstevigd door een betonnen muur. Zo ontstaat een voor de bewoners onzichtbare barrière die de paarden in de weide houdt.

phlypo_aha_2013.jpg


• Ook de natuurlijke zwemvijver maakt deel uit van deze optische illusie. Bijzonder hieraan is dat op vraag van de eigenares onder water een ondiepe 'plage' werd voorzien. Deze ondiepe zone (ca. 20 cm lager dan het waterniveau) is een warme onderwaterzit- en ligplaats voor wie niet van zwemmen houdt, maar toch het watergevoel wenst.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen