MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Brons in cat. + 1000 m2

1316 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Als de natuur de prairie preekt

Project: Landelijke, natuurlijke tuin bij nieuwbouwwoning
Tuinaannemer en ontwerp: BVBA Peter Ons

 

Jarenlang had de tuin achter deze nieuwbouwwoning gediend als stortplaats voor afbraakmateriaal. De terrassen en paden rond de woning waren al aangelegd en daar nam dit gezin met kleine kinderen voorlopig vrede mee. Tot het koppel toevallig stootte op tuinaannemer Peter Ons. Zijn enthousiasme overhaalde hen om de tuin deels te laten aanleggen als prairietuin. Een goeie keuze!

Peter ons

Peter creëerde een tuin die als een tweede huid om de woning past. In de voor- en zijtuinen schikte hij het groen klassiek rond de woning. Lavendel- en taxushagen liggen er zij aan zij. Enkele buxusbollen en solitaire bomen breken het rechte lijnenspel. In de gemengde heesterborders fleuren de sierstruiken om beurten de seizoenen op. In de achtertuin hield Peter rekening met de jonge kinderen. Zij beschikken er over een ruim speelgazon, een boomgaard en een kippenren in de schaduw van enkele oude knotwilgen.

Peter Ons 8

Het pronkstuk van deze tuin steekt de kop op achter lage golvend gesnoeide wilgenhaagjes: een weelderige prairie. Als een schilder van de natuur plantte Peter er weelderige siergrassen, afgewisseld met bloembollen, kruiden, zomer- en herfstbloeiers en tal van andere prairieplanten. Paden van dolomiet doorkruisen de wilde beplanting zodat familie en vrienden van dichtbij alle kleuren, geuren en vormen kunnen bewonderen.

Peter Ons 6

Het puinafval dat tijdens de grondwerken aan het oppervlak kwam, kreeg een nieuwe bestemming. Peter vulde er de lage steenkorven mee van waarop het gezin over de kleurrijke prairie kan kijken. Ook de buren en voorbijgangers gunt Peter een blik op hun tuin. Geschraagd geplaatste kastanjeschermen laten hen met mondjesmaat meeproeven van alle natuurpracht en staan toch zo opgesteld dat de privacy van de familie gegarandeerd blijft. Vlinders, vogels en bijen zorgen voor een gonzende bedrijvigheid. Peter slaagde er wonderwel in om deze familie, groot en klein, dichter bij de natuur te krijgen en meer te laten genieten van elk seizoen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen