MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in cat < 250 m2

2105 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Kleine tuin, stadstuin, tuin bij rijhuis Tuinaannemer en ontwerp Arte Verde (Frederik De Vos) Sint-Goriksstraat 80 – 9620 Zottegem gsm 0479 51 07 16 www.arte-verde.be 

Arteverde 1.jpg

Tuinaannemer Frederik De Vos had op dit perceel te maken met enkele hoogteverschillen. Hij herschikte de grond om te eindigen op twee niveaus. Vlakbij de woning plaatste hij een verhoogd terras in megategels dat hij vakkundig via metalen roosters verbond met het lagere tuindeel. De aanwezige beplanting verving hij door onderhoudsvriendelijke bodembedekkers (Geranium ‘Rozanne’), hoge siergrassen en een solitaire kornoelje. Langs het terras verwerkte Frederik RGB ledstrips tegen de wand. Ook de koivijver kan met een afstandsbediening van kleurrijke verlichting worden voorzien.

arteverde 2.jpg

Vanop het terras kijken de bewoners uit op een kraakheldere koivijver. Frederik plaatste twee onafhankelijke zuiveringsinstallaties die het water in tiptop conditie houden. Langs drie inox leidingen buigt het water over het kiezelpad om zacht bruisend in de vijver uit te lopen.

arteverde 6.jpg

De opvallende prefabmuren werden met een hoge kraan in de tuin geplaatst. Deze muren kregen een lichtkleurige pleister, waardoor ze heel mooi harmoniëren met de zandkleurige kiezelstenen en het lichte hardhout van de berging. Met halfronde eilandjes van siergrassen verzachtte Frederik de ritmische vlakken die waren ontstaan.

arteverde 8.jpg

Achteraan voorzag Frederik een knusse zithoek nabij de tuinspa die kunstig in ipé hardhout zit vervat. Genietend van een verkwikkende massage kunnen de eigenaars hier in alle rust een streepje muziek beluisteren of een filmpje kijken op het beeldscherm dat ze dan tevoorschijn toveren van achter schuivende houten panelen. De berging kreeg eenzelfde hardhouten afwerking als de flankerende tuinmuur wat het gevoel van eenheid nog verhoogt. Achterin de berging kunnen de eigenaars in alle privacy genieten van een frisse tuindouche. Robuuste hardhouten palen houden de schaduwdoeken boven het terras stevig in het gareel.

  [fotoboek=114]

arteverde 3.jpg

arteverde 3 250.jpgarteverde 7 250.jpg

 Meer info over  RGB ledstrips: http://ledstrip-specialist.nl/led-strips-rgb

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen