MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer - Goud in categorie + 1000 m2

1327 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Grote tuin met uitzicht op achterliggend landschap

Tuinaannemer en ontwerp Tuinen Bert Daenekindt Rue Du Plavitout 135 B – 7700 Moeskroen gsm 0475 84 48 94 www.tuinendaenekindt.be

Daenekindt 1.jpg

Met een achtertuin die zich richt op het zuiden en een vergezicht om u tegen te zeggen, heeft dit perceel alle ingrediënten voor een succesverhaal. Toch moest tuinaannemer Bert Daenekindt al zijn technische kennis en kunde uit de kast halen om de tuin te nivelleren en meer leefbaar te maken.

Daenekindt oprit.jpg

Voor de oprit en de voortuin wensten de eigenaars een verharding die je niet in elke tuin aantreft. Daarom viel de keuze op basalt, een oerdegelijke natuursteen die qua kleur perfect harmonieert met de kleur van de woning. De oprit werd voorzien van gekloven basaltklinkers. Schanskorven werden schuin op het perceel geplaatst. Hierin werden ook de lichtelementen verwerkt.

daenekindt terras.jpg

De bestaande fruitbomen werden behouden en kregen het gezelschap van siergrassen (Molinia caerulea ‘Moorhexe’) en sieruien.

Bij het terras werd een breed pad aangelegd dat afdaalt naar het lager gelegen gazon.

daenekindt vijver.jpg

Langs het oostelijk gelegen ochtendterras ligt een smalle waterpartij die de goudwindes de herbergt en via een vijverbrede waterval subtiel overloopt in een tweede bassin met koi.

daenekindt lager gelegen deel.jpg

Helemaal achteraan maakt het perceel een duik naar beneden. Hier ligt anderhalve meter lager het onderhoudspad om de haag op de tuingrens te snoeien. Optisch loopt de tuin echter naadloos door in de achterliggende velden.

daenekindt leibomen.jpg 

Lage hagen en leibomen geven de tuin een statig karakter dat ook tijdens de wintermaanden moeiteloos overeind blijft.

 

Tuinen Bert Daenekindt

Rue Du Plavitout 135 B – 7700 Moeskroen gsm 0475 84 48 94 www.tuinendaenekindt.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen