MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinaannemer : Brons in de categorie Groen kleurt

1889 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Landschapstuin geïnspireerd op de Oosterse tuinen Tuinaannemer en ontwerp Willy Reynders Tuinarchitectuur nv


Al lang droomde de eigenaar in de Limburgse fruitstreek van een grote landschapstuin met bergrivier en gestileerde groene accenten. Een rustgevende kijktuin!

Landschapstuin.jpg
Alle leefruimtes bevinden zich op een hoger niveau, zodat de eigenaar een mooi overzicht heeft over deze Oosters geïnspireerde landschapstuin. Vanaf de woning hebben de eigenaars een goed zicht op de diverse bordereilanden met een bonte verzameling van zuilvormen, bollen, treurende en grillige groenstructuren. Heel wat bomen werden in groot formaat aangeplant omdat de eigenaar direct wou genieten van een 'volgroeide en volwassen' tuin.


vijvers_overzicht_2.jpg
Omdat het niet zo eenvoudig was opm een 'bergrivier' aan te leggen in deze hellende tuin, koos Willy Reynders voor de aanleg van drie afzonderlijke vijvers op verschillende hoogtes. Elke vijver is ook voorzien van een opvallend kunstwerk. Startpunt is de grote koivijver.


kiezelstroken.jpg
De vijvers worden onderling verbonden door lange kiezelstroken, waarin zwerfkeien en groene structuren zijn opgenomen zodat het geheel lijkt op de uitgedroogde bedding van een rivier.


boomgaard.jpg
Achteraan in de tuin wou de eigenaar nog een grote fruitboomgaard, met tal van fruitvariëteiten.


zicht_naar_het_huis.jpg
Zicht vanuit de tuin naar de woning.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen