MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinkantoren zijn een must voor de thuiswerker

542 x gelezen
door Bart Veenstra • Donderdag 15 December 2022

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Goed Verblijven.

Thuiswerken is het nieuwe normaal. Toch is thuiswerken niet voor iedereen even goed te doen: voor gezinnen in een kleine, drukke of gehorige woning kan het enorm lastig zijn om een rustige werkplek te vinden. Tuinkantoren zijn daarvoor dé perfecte oplossing! Deze moderne en duurzame bouwwerken staan los van de woning en vormen een hele nieuwe ruimte om uw werk te verrichten. Ideaal om je in terug te trekken!

Een extra ruimte om in alle rust te werken

Tuinkantoren worden gemaakt van duurzame materialen en zijn daardoor niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Afhankelijk van je wensen wordt er door Goed Verblijven gekeken naar de mogelijke materiaalsoorten. Ramen en deuren worden vaak gemaakt van hardhout of kunststof, wat zorgt voor een luxe en passende afwerking.

Eventueel kunnen wanden worden voorzien van wandbekleding aan de binnenzijde. Goed Verblijven biedt de mogelijkheid om naast gipsplaten en behangklaar stucwerk, ook andere verschillende kant en klare oplossingen aan te bieden.

Tuinkantoren zijn voorzien van alle benodigdheden

Werken in een tuinkantoor moet natuurlijk wel comfortabel zijn. Daarom worden tuinkantoren vaak ingericht als een kleine woonkamer: knus, huiselijk en voorzien van alle gemakken die je in je naastgelegen woning ook hebt. Dat zijn niet alleen de uiterste benodigdheden die je vereist om je werk goed te kunnen doen, zoals stopcontacten, lichtpunten en een internetverbinding, maar denk ook een cv-ketel, warmtepomp, radiatoren, sanitair en een keuken. Dergelijke elementen maken een tuinkantoor nét even wat fijner om in te werken. Dankzij goede isolatie blijven tuinkantoren in de winter warm, maar kunnen ze in de zomer de hitte eenvoudig kwijt.

Afhankelijk van de grootte van je tuinkantoor kun je er diverse spullen in kwijt: een bureau om aan te werken en een fijne bureaustoel zijn natuurlijk het minimale, maar veel mensen kiezen ervoor om ook een bank, tv en soms zelfs een eettafel in te laten verwerken. Zodoende heb je al snel een huiselijk gevoel binnen de ruimte, zonder dat je je in de drukte van je thuissituatie bevindt.

Slimme fabricage van je tuinkantoor

De bouw van tuinkantoren gebeurt vaak prefab door Goed Verblijven, wat staat voor prefabricated. Prefabricated betekent dat de voorbereiding al grotendeels in de fabriek gebeurt, waarna verschillende onderdelen naar de tuin worden vervoerd om daar in elkaar gezet te worden. Dit heeft diverse voordelen ten opzichte van de reguliere manier van bouwen.

Op deze manier kunnen tuinkantoren sneller worden opgeleverd. De meeste onderdelen zitten immers al in elkaar. Hiermee bespaar je ook op de arbeidskosten en voorkom je onnodig lang overlast; bouwen op locatie gaat veel efficiënter omdat een tuinkantoor grotendeels reeds in elkaar zit. De mate waarin een tuinkantoor prefab ontwikkelt kan worden is afhankelijk van de bereikbaarheid van de kavel.

Thuiswerken in een andere omgeving: het kan met tuinkantoren!

Tuinkantoren zijn de ideale manier om het thuiswerken nieuw leven in te blazen. Het maakt een lange reistijd overbodig en biedt tegelijkertijd een andere omgeving, zodat het behouden van de scheiding tussen werk en privé makkelijker wordt. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om thuis een rustige werkomgeving te creëren, kun je ervoor kiezen om een losse, afzonderlijke ruimte te laten bouwen.

Tuinkantoren kunnen ingezet worden als kantoor, maar ook als atelier, extra woonruimte, een recreatiewoning of zelfs als mantelzorgwoning. Het plaatsen van een tuinkantoor verloopt snel en is vrij eenvoudig en kan in sommige gevallen zelfs vergunningsvrij.

Vergunningsvrij een tuinkantoor bouwen!

Zoals u leest kan dit in veel gevallen. Hetgeen hierbij belangrijk is, is de bepaling van de grote van het achtererfgebied en de extra bebouwing. Aan de hand daarvan, tezamen met de bestemming van de grond, kan er gekeken worden wat er vergunningvrij gebouwd kan worden. Aangezien dit wat complex kan zijn is het raadzaam om Goed Verblijven hierover te contacteren.

Slecht bereikbaar?

Indien de tuin slecht bereikbaar is, is dat geen probleem. Goed Verblijven past haar werkwijze aan, aan de hand van de bereikbaarheid. Wanneer de tuin alleen via de woning, kleine doorgang of zelfs alleen over het water bereikbaar is, kan Goed Verblijven ook daar bouwen. We vervoeren dan onze materialen over de beloopbare route waarna we het object ter plaatse opbouwen. Zodoende is bereikbaarheid geen issue voor Goed Verblijven.

Lees verder op Goed Verblijven »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen