MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinplant van de Maand juni: aardbei

4126 x gelezen
door Mooi wat planten doen • Vrijdag 12 Juni 2015

Als je aan de zomer denkt, dan denk je aan aardbeien. Heerlijk om van te snoepen, maar ook heel leuk om zelf in je tuin te zetten. De aardbei (Fragaria) is een makkelijke plant waar je al snel de eerste vruchten van plukt. De aardbeienplant staat als Tuinplant van de Maand juni eens lekker in de spotlights!

Aan de slag!
Hoe leuk is het om aardbeien te plukken uit je eigen tuin. Verser krijg je ze nergens! Door de liefde en aandacht die je er in hebt gestopt, smaken zelfgekweekte aardbeien bovendien lekkerder dan die uit de winkel. Wil je de hele zomer oogsten? Kies dan voor zogenoemde doordragende soorten als ‘Ostara’, ‘Rapella’, ‘Selva’ en ‘Toscana’.  Plant aardbeien zo’n 30 tot 40 cm uit elkaar in de tuin of zet ze in bakken. Belangrijk is een zonnige plek en regelmatig een slok water. Heb je de smaak te pakken? Plant dan ook eens rode bessen, bramen en frambozen voor heerlijke fruitsalades, jams en smoothies uit eigen tuin.


 

Wist je dat?

  • Naast de lekkere vruchten verschijnen er ook witte of roze bloemetjes aan de aardbeiplant.
  • De aardbei dankt haar titel ‘zomerkoninkje’ aan een reclamecampagne uit de jaren ’70. Dat was zo’n succes, dat aardbeien tot de dag van vandaag nog steeds bekend staan als 'zomerkoninkjes'.

 


 

Goed om te weten

  • Plant alleen in potten of bakken met afvoergaten in de bodem. Een goede afwatering is voor kleinfruit van levensbelang.
  • Dankzij speciale plantenvoeding voor kleinfruit houd je de planten fit en gezond. Bovendien zal de oogst rijker zijn!
Lees verder op MWPD »

1 reactie

  • Gé H. Gé H. Heb ze al in mijn tuintje en kan er bijna van eten! Vooral de kleur van de bloemetjes vind ik prachtig! Zaterdag 13 Juni 2015 om 22:11

Log in om een reactie te plaatsen