MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinplant van de Maand november: Kerstroos

2434 x gelezen
door MWPD • Vrijdag 7 November 2014

Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin? Dat is nergens voor nodig! Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos. Deze beauty met wintergroen blad en stralend witte bloemen is een echte aanwinst voor de tuin. November is een goede maand om deze tuinplant een plekje in de border te geven.

Winterkoning

De kerstroos (botanische naam: Helleborus niger) kan overal in de tuin worden geplant: zowel in de halfschaduw als op een zonnig plekje. Vanaf november tot in maart zijn de prachtige bloemen te zien. Zelfs sneeuw of vorst doen de kerstroos niets. Als de tuinplant het naar z’n zin heeft, komt hij elk jaar opnieuw tot bloei. Ben je helemaal verliefd op deze beauty? Laat je dan ook eens verleiden door andere soorten. Bijvoorbeeld de Helleborus orientalis. Deze tuinplant is eveneens wintergroen maar heeft verschillende bloemkleuren variërend van wit tot donkerpaars en soms zijn ze zelfs gespikkeld. De bloeitijd van Helleborus orientalis is van januari tot ver in april. 

Tip: Geveltuintje? De kerstroos is een ideale plant. Dat komt omdat de grond rondom een gevel of muur vaak veel kalk bevat en daar is de kerstroos extra dol op. 

Lees verder op Mooi wat planten doen »

2 reacties

  • Barry V. Barry V. Omavanos@live.nl
    Vrijdag 7 November 2014 om 16:23
  • Vicky S. Vicky S. Bij ons staat een kerstroos vlakbij een taxus, deze bloeit al van september, afgelopen winter heeft hij ook al heel de winter gebloeid tot april
    Vrijdag 7 November 2014 om 16:57

Log in om een reactie te plaatsen