MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tuinproblemen ecologisch aanpakken

8224 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Donderdag 4 Juni 2020 Volg Eddy G.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Edialux.

De steeds groeiende vraag naar middelen die ecologisch meer verantwoord zijn, heeft producent Edialux er toe aangezet een nieuwe lijn uit te werken. Eco-middelen zijn minstens even goed als de traditionele chemische tegenhangers maar ze hebben allen hun specifieke toepassingsvereisten. Binnen het assortiment eco-middelen zijn er een heel aantal referenties die ook binnen de biologische landbouw toegelaten zijn. Zo kan men op biologische wijze komaf maken met de meeste ziekten en insecten in de moes-, fruit- en siertuin.

INSECTEN

BIO-PYRETREX GARDEN en CONSERVE® garden zijn insecticiden die breed kunnen worden ingezet voor de bestrijding van een groot aantal insecten. Belangrijk om weten is dat ze best 's avonds toegepast worden omdat ze afbreekbaar zijn door UV-straling. Dit wil zeggen dat bij fel zonnig weer de actieve stof snel wordt afgebroken en dus maar zeer kort werkzaam is. In het geval van CONSERVE® garden is het zo dat wanneer het middel is opgenomen in de waslaag van het blad er geen gevaar meer is voor afbraak door zonlicht en dat je dan een werking van een tiental dagen mag verwachten.

Bij BIO-PYRETREX GARDEN, dat niet wordt opgenomen in het blad, is de nawerking bij zonnig weer zeer kort. Wanneer het daarentegen wordt aangegoten aan de plantvoet, waar het beschermd zit voor UV-straling, werkt het een aantal weken zonder in te boeten op de veiligheidstermijn! Een toepassing die bij kolen zeer goede resultaten neerzet. 


ZIEKTEN

Binnen de ziektemiddelen is er de keuze tussen Cuprex Garden en Cosavet Garden. Cuprex Garden is een middel op basis van koper. Door met deze middelen te spuiten leg je een fijn laagje koper op het blad waardoor schimmels en andere organismen geen kans hebben om zich te ontwikkelen. Het is dus noodzakelijk om hier preventief in te grijpen. Cuprex Garden is het enige middel dat nog kan toegepast worden voor de behandeling van 'de plaag' op tomaat. Ook Cosavet Garden is een middel op basis van zwavel, dient preventief gespoten te worden ter voorkoming van witziekte.

 

SLAKKEN

Ook slakken kunnen tegenwoordig op een biologische manier aangepakt worden met  BIO-SLAK. Op een paar weken tijd bent u verlost van uw slakkenprobleem zonder enige slijmerige slakkenresten te vinden in de tuin.


VLIEGEN

Buitenshuis vliegen vangen kan je met de enige echte FLY TRAP vliegenval. Door buiten vliegen weg te vangen heb je binnen minder last van deze lastige insecten. Vliegen kunnen binnen heel wat bevuilen door hun uitwerpselen. Om het plaatje volledig te maken bestaat er ook voor binnenshuis een spuitbus voor een degelijke bestrijding van vliegende insecten. Zo kan je zonder enig gevaar uw woon- en slaapvertrekken behandelen tegen muggen en vliegen met ZEROX® P.A.


KAMERPLANTEN

Deze kunnen dan weer behandeld worden met BIO-PYRETREX GARDEN. Een speciaal ontwikkelde biologische bus voor de behandeling van uw geliefde planten tegen luizen en andere plagen. Denk maar aan die lastige witte luizen op uw orchideeën. Bovendien is deze spray op waterbasis zodat er geen enkele kans op verbranding bestaat.


HUISDIEREN

Op uw huisdieren kan je perfect biologische middelen inzetten voor het bestrijden van een aantal lastige parasieten zoals bloedluis bij kippen en luizen en vlooien bij hond en kat.

Lees ook: Alternatieve bestrijding

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen