MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Tulpenland: tulpenbloei in de zomer

1949 x gelezen
door Fluwel’s Tulpenland • Donderdag 26 Juni 2014

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Fluwel’s Tulpenland.

Terwijl de tulpen in Keukenhof en eigen tuin al lang uitgebloeid zijn, kun je toch volop bloeiende tulpen bewonderen… in Fluwel’s Tulpenland. Breng een bezoekje aan het educatieve park en leer spelenderwijs van alles over de tulp. Fluwel’s Tulpenland in Sint Maartenszee is tot en met 26 oktober geopend en staat tot dan vol met bloeiende tulpen.

Actief en ontspannend

Tijdens een wandeling door Fluwel’s Tulpenland beleef je aan de hand van diverse activiteiten de geschiedenis van de tulp. Van de oorsprong in Turkije tot de hedendaagse tulpencultuur in Nederland. Zo kom je onder meer langs een speeltunnel, spannend doolhof, snelle (trap)skelterbaan en Amsterdamse grachtenpanden die verwijzen naar de Tulpomania. Nieuw is het Aards Paradijs: een donker gangenstelsel. Als een mol ontdek je de ondergrondse activiteiten van de tulpenbol. Een bezoek aan Tulpenland is echter ook ontspannend. Je kunt heerlijk relaxen op bijzondere boeren zitmeubelen, je laten verwennen met streekproducten en diverse inspiratietuinen bewonderen. Door de verscheidenheid aan activiteiten, informatie en inspiratie is Fluwel’s Tulpenland geschikt voor jong en oud.

 

Herfst & Bollenfair

Ook in het najaar is Fluwel’s Tulpenland een bezoekje waard, bijvoorbeeld op 13 en 14 september tijdens de Herfst & Bollenfair. Daar zijn bijzondere bloembollen te koop om te planten in eigen tuin. Op de fair kun je ook een workshop ‘lasagneplanting met bloembollen’ volgen of genieten van streekproducten, heerlijke lekkernijen en kennismaken met handgemaakte sieraden.

 

Toegang

Fluwel’s Tulpenland is geopend tot en met 26 oktober. Openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 7,50 voor volwassen, kinderen € 6,00 (tot en met 2 jaar gratis). Het park is rolstoelvriendelijk en is voorzien van een fietsoplaadpunt. Honden (aan een korte lijn) zijn toegestaan.

Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op www.fluwelstulpenland.nl

 

Wedstrijd

MijnTuin.org heeft 3 gezinspaketten met 4 toegangskaarten voor een gezellig dagje uit om weg te geven. Wil je kans maken op deze prijs, vul dan nu het deelnemingsformulier in. Veel succes ! Deze wedstrijd loopt tot en met donderdag 3 juli 2014.

Lees verder op Fluwel’s Tulpenland »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen