MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Urban farming - Cityfarming

24722 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

cassecroute-daily-needs1.jpg

Voor iedereen die in de stad woont maar toch droomt van het platteland en een eigen kippenhok is het modulair programma Daily Needs een aanrader. Studio Segers en Cassecroute vonden dat het tijd werd voor een aantrekkelijk en esthetisch alternatief voor de weinig aantrekkelijke producten die nu op de markt worden aangeboden. Het huidige marktaanbod toont weinig creativiteit en esthetiek en zit nog steeds in de oubollige sfeer die te weinig stimulerend werkt.

De esthetische vormentaal van Daily Needs verwijst naar de archetypische huisvorm. Het product wordt gemaakt uit Thermowood. Dit is thermisch behandeld dennenhout uit Europese bossen. Door de thermische behandeling transformeert het dennenhout tot een duurzaam stabiel materiaal, vergelijkbaar met het hout uit tropische bossen. Het hout heeft een natuurlijke uitstraling en het vergrijst langzaam met een mooie patine. Zwarte betonplex is de constructieve drager. Betonplex is een multiplex waarop een epoxy toplaag is aangebracht. Openingen, toegangen en draaiende delen worden in dit materiaal voorzien omdat dit materiaal zich goed leent om te frezen, zagen en schroeven. Verder werd ook nog gebruik gemaakt van staalmatten. De combinatie van deze materialen levert een mooi harmonisch geheel op. Dit materiaalgebruik laat toe om Daily Needs in elke natuurlijke omgeving te plaatsen. Kleine stadstuinen, terrassen, openbare plaatsen maar ook in rusthuizen of verzorgingstehuizen.

Daily Needs bestaat uit drie delen:

  • een plantenbak voor groenten en kruiden
  • een kippenhok met ren
  • een bergruimte voor je tuinmateriaal
     

cassecroute-daily-needs2.jpg

cassecroute-daily-needs3.jpg

cassecroute-daily-needs4.jpg

Daily Needs is een project dat tot stand kwam met ondermeer de steun van de stad Genk en de Vlaamse overheid. Het is een 100% handmade- made in Belgium project dat de Ovam EcoDesign Award 2013 ontving en dat ook geselecteerd was voor de Triënnale voor vormgeving: 'Conflict & Design'

Meer info: www.studiosegers.be - www.cassecroute.be

Aanbevolen literatuur:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen