MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Uw terras, tuin of balkon inrichten: planten, potten en andere tuintips

5583 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Zondag 10 April 2016 Volg Eddy G.

De lente en zomer zijn in aantocht. Neem alvast een voorschot op die heerlijke seizoenen door je terras leuk aan te kleden met planten of kleine bomen in potten. Wanneer de eerste zonnestralen door de wolken prikken, kun je meteen van je eigen terras genieten. Hieronder een aantal tips om je op weg te helpen.

Boom, pot en perken: grote tuin inrichten

Een grote tuin betekent veel ruimte. Je kunt er kleine bomen voor in de tuin afwisselen met struiken, planten en bomen in pot. Maak gebruik van je ruimte door een aantal stevige plantenbakken te kiezen. Bedenk van tevoren goed wat je bedoeling is met de bakken. Wil je het terras opfleuren of enkel een paadje verfraaien? Laat daar je pot- en plantkeuze van afhangen.

Wil je bomen poten, kies dan wel een geschikte plek met voldoende ruimte om te groeien. Een boom in pot is eenvoudiger klein te houden.

Pot, planten en bomen: kleine tuin inrichten

Heb je een kleine tuin? Maak dan optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Hoge, smalle plantenbakken nemen weinig vloerruimte in en bieden voldoende ruimte voor grote planten. Smalle potten laten je tuin bovendien groter lijken.

Qua groen kies je voor bomen voor kleine tuinen zoals de Bolcatalpa of de Boleik. In de citrusfamilie komen ook geschikte bomen voor. Kleine tuin of balkon: een citrusboom houd je eenvoudig klein en voelt zich heerlijk in een (ruime) pot.

1_top_foto_potten.jpg 

 

Potten, bloemen en planten: balkon inrichten

Heb je weinig plek op je dakterras of balkon? Planten nemen niet altijd veel ruimte in, dus geen nood! Kies lange, smalle bloembakken die weinig vloerruimte innemen. Plaats ze aan de rand van je balkon of terras zodat er ruimte beschikbaar blijft voor een bistroset.

Bedenk welke planten voor balkon- en daktuinen het best bij je passen. Geef je de voorkeur aan vrolijke Afrikaantjes of prefereer je de aangename geur van lavendel? Hangpotten kun je ook uitstekend op je balkon gebruiken. Plaats ze aan weerskanten van je terras, zodat je in het midden zitruimte overhoudt.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen