MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Vanda

1294 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
  Naam: Vanda

Familie: Orchidaceae

Herkomst: Zuidoost Australië tot Noord-Australië. Vanda caerulea komt uit Thailand en Birma

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht Deze orchideeën hebben behoefte aan veel warmte en een hoge luchtvochtigheid. Temperaturen onder 20°C kan aanleiding geven tot knopval. De plant maakt veel luchtwortels en groeit best in een zeer luchtige grond. In de natuur groeien deze epifytische orchideeën hoog in de bomen en hechten zich vast met hun luchtwortels aan de bomen. Met deze wortels nemen ze vocht op bij een regenbui of van de ochtenddauw.

Water: regelmatig de luchtwortels nevelen met onthard water of ook de plant regelmatig dompelen in lauw water.

Algemeen; Vanda's zijn geliefde orchideeën omwille van de veelal blauwe bloemen. De grote bloemen worden ook vaak in bloemstukken verwerkt. De meeste hybriden zijn afkomstig van kruisingen tussen de blauwe Vanda caerulea en de tweekleurige Vanda sanderiana. Vanda leeft hoog in de bomen en zet zich vast door middel van de luchtwortels die soms meer dan een meter lang kunnen worden.

Karakteristiek bij deze orchidee zijn de leerachtige bladeren die in twee rijen langs een centrale stevige stengel staan. De bloemen verschijnen aan een zijscheut uit de bladoksels.

Tip: na de bloei de tak zo kort mogelijk afknippen

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen