Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vegetariërs willen van donderdag 'veggiedag' maken

142 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Vegetariërs willen van donderdag 'veggiedag' maken.


"Vrijdag visdag, donderdag veggiedag." Dat is het motto van een nieuw initiatief dat door het Ethisch Vegetarisch Alternatief vzw (EVA) met steun van de stad Gent wordt georganiseerd. Op donderdag 15 maart staan er op heel wat menu's van Gentse restaurants speciale vegetarische gerechten. Bedoeling van het pilootproject is om Vlamingen zover te krijgen dat ze elke donderdag vegetarisch eten.

"Met groenten blijf je op gewicht. Groenten beschermen je hart. Meer groenten zorgen voor minder kanker. Groenten versterken je botten en ook constipatie wordt verholpen met groenten," zeggen de organisatoren. "Ondanks al deze positieve eigenschappen eten de Vlamingen nog te weinig groenten". Veggiedag wil de doorsnee Vlaming, die op zijn voeding let, overhalen tot een gewijzigd voedingspatroon.

Op donderdag doen alvast alle studentenrestaurants van de Gentse universiteit en de Hogeschool Gent mee. Ook alle stedelijke scholen, dagverblijven, crèches en peutertuinen gaan vegetarisch, net als een aantal andere restaurants in Gent. Met de elektrische "sidderaal", voor de gelegenheid omgedoopt tot Veggieboot, worden hongerige magen naar drie restaurants gevaren waar men veggie kan tafelen.(GL)

Bron: BelgaReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen