MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Verborgen parels spotten in het paradijs van de Floraliën

1238 x gelezen
BEST-select door BEST-select • Maandag 25 April 2022 Volg BEST-select

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met BEST-select.

Wie het paradijs wil zien, hoeft dit voorjaar niet ver te zoeken. Van vrijdag 29 april tot zondag 8 mei 2022 staat de Gentse Floraliën in het teken van meesterlijks moois. Met wereldse bloemen en planten die recht uit het Lam Gods van Van Eyck lijken geplukt. Het belooft een feeëriek decor te worden van inheemse en uitheemse nuts- en sierplanten, waaronder verschillende verborgen parels van BEST-select. Spot jij ze?

Paradijselijke sierheesters

Terwijl het paradijs druk werd aangelegd in en rond ‘t Kuipke, groeiden en bloeiden bij BEST-select verschillende nieuwe cultivars. Stuk voor stuk paradijselijke exemplaren die een goddelijke geur en kleur geven aan borders, terrassen, tuinen en parken. De ene uitbundig als een exotische roos, de rest compact met felrode besjes en fijne bloemen. Dit voorjaar kan je ze in vol ornaat bewonderen op de Floraliën.

Eén bekroonde rododendron, drie sneeuwballen

Om je alvast in de juiste richting te sturen: de nieuwkomers zijn ‘Choco & Pink’, ‘Pinkawai’, ‘Pinkimono’ en ‘Shirogami’. Een internationaal bejubelde Rhododendron met unieke rood-paarse jonge scheuten, bruine bladeren en roze bloemen met wijnrode spikkels op het bloemblad. En drie Viburnum plicatum cultivars - schilderwaardige Japanse sneeuwballen met decoratieve bessen en lichtroze tot helderwitte bloemetjes in grote bloemschermen.


 

De vier paradijsplanten schitteren binnenkort in de Floraliënhal aan de groene long van Gent. En daarna misschien in je eigen (balkon)tuin? Meer info en tickets op www.floralien.be

 


 

Lees verder op BEST-select »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen