MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Vergroot de hoop

460 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Ook jouw taxussnoeisel kan de hoop vergroten.


 

50% van alle chemokuren gebeurt met geneesmiddelen op basis van taxus. In de jonge naalden van Taxus baccata zit baccatine, een belangrijk wapen tegen kanker. Het snoeisel van een taxushaag van 50 meter lang, levert de nodige grondstof voor de behandeling van 1 kankerpatiënt. Jaarlijks hebben tienduizenden kankerpatiënten chemotherapie nodig. Voor al die mensen kan ook jouw taxushaag de hoop vergroten.


Breng daarom je taxussnoeisel naar het recyclagepark in de periode van 15 juni t.e.m. 31 augustus kan je opnieuw taxussnoeisel aanleveren in het recyclagepark van jouw gemeente ter ondersteuning van Kom op tegen Kanker.


Jong, vers, zuiver en droog Zorg er wel voor dat je het snoeisel vers, zuiver en droog aanlevert in het recyclagepark. Hier wordt dit apart gestockeerd en dagelijks opgehaald zodat het optimaal kan verwerkt worden. Gebruik een zeil of een doek om het snoeigroen op te vangen. Taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen, is waardeloos.


Breng je taxussnoeisel naar het recyclagepark en steun Kom op tegen Kanker! Per ngezamelde m3 gaat ook dit jaar een flink bedrag (40 EUR) naar Kom op tegen Kanker. Een dubbele winst dus: het snoeisel wordt ingezet in de strijd tegen kanker én er gaan extra financiële middelen naar Kom op tegen Kanker.


Goed om weten: De taxusplant bevat baccatine, een actief bestanddeel dat wordt verwerkt in heel wat kankermedicijnen. Wist je dat voor 1 kg baccatine meer dan 12 ton snoeisel nodig is?


• Meer informatie

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen