MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Vervelende vliegen

2936 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Ontbijt op uw terras bij het begin van een veelbelovende zonnige dag, een barbecue met vrienden, gewoon wat luieren onder een parasol met een drankje bij de hand, …  het zijn de leuke kantjes van de zomer. Minder aangenaam wordt het als we hierbij het gezelschap krijgen van allerlei vliegen. Op zo’n moment zijn we die immers liever kwijt dan rijk. Ook storend is het als er tientallen vliegen ons huis binnendringen. Even een buitendeur of venster laten openstaan en …daar zijn ze al.

Als we nu eens de vliegen buiten zouden wegvangen om zowel rond de woning als binnenshuis veel minder last te hebben ? Aan de hand van deze gedachte is er gezocht naar een milieuvriendelijke oplossing, in de vorm van een val. Een dergelijke val moest wel wat in zijn mars hebben. Onweerstaanbaar lokken én voldoende capaciteit zijn belangrijke vereisten. Een valletje om pakweg een paar honderd vliegen te vangen, voldoet helemaal niet hier in Vlaanderen. Sinds kort is er dé oplossing met de ontwikkeling van de RESCUE TERRACE vliegenval.

 

Met de vliegenval RESCUE TERRACE brengt Edialux deze totaal nieuwe benadering in vliegenbestrijding : massaal buiten vliegen vangen om binnen minder overlast te hebben. Het geheim van de vliegenval Rescue terrace is dat deze val zowel VANGT als VERTEERT. De vliegenval Rescue terrace bevat geen enkel chemisch bestrijdingsmiddel, enkel de superlokstof  «Rescue» en een speciale gist! De biologische lokstof « Rescue » bevindt zich in een wateroplosbaar zakje dat, na toevoeging van water, binnen enkele uren volop begint te werken.

ALLE SOORTEN VLIEGEN, met uitzondering van deze die steken zoals bijvoorbeeld dazen, worden onweerstaanbaar gelokt: huisvliegen, kamervliegen, vleesvliegen, enz. Eens gevangen, is ontsnappen onmogelijk. Een speciale gist verteert vervolgens onherroepelijk alle gevangen vliegen. Daardoor neemt de capaciteit van de val enorm toe: tot 20.000 vliegen, zonder hem te moeten ledigen. Eens het vangen en verteren aan de gang is, blijft de werking duren tot het opnieuw kouder wordt in het najaar. De hele zomer én nazomer blijft die ene Rescue terrace vliegenval uw wapen in de strijd tegen vliegen. Een éénmalige aankoop per jaar volstaat dus ! Af en toe wat water bijvoegen zodat het waterniveau op peil blijft voor een optimale vertering, is zowat de enige zorg die men aan de vliegenval moet besteden. De val moet reeds vanaf de eerste dag vliegen lokken en vangen. Indien dit niet gebeurt, moet men ze verplaatsen  naar een andere locatie met iets meer zon en/of een andere luchtverplaatsing rondom. Dan zult u vlug opmerken dat de vliegenval inderdaad zijn werk naar behoren doet.

 

De vliegenval is uitstekend geschikt voor gebruik op alle plaatsen waar vliegen overlast veroorzaken: rondom hondenkennels, dierenhokken, stallen en maneges, bij afvalopslagplaatsen en composthopen, in de tuin, op het terras, enz. De val kan moeilijk binnenshuis gebruikt worden. De onweerstaanbare lokstof heeft een geurtje dat niet zo appetijtelijk is … maar in de tuin doet hij wonderen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen