MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

#Vijverfolie

948 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Vijverfolie biedt het voordeel dat u daarmee bijna elke vijvervorm kan realiseren. Hij is verkrijgbaar in een dikte van 0,5 tot 1,2 mm en is heel duurzaam.

Met OASE Eurofol (dubbellagig) of OASE Alfafol (enkellagig) kan u uw creativiteit bij de vormgeving de vrije loop laten. Deze folies onderscheiden zich vooral van andere producten door hun bestendigheid tegen UV-straling, koude en verrotting.

Bovendien is OASE Eurofol niet schadelijk voor de vissen, bestand tegen wortels en scheuren en hij biedt het voordeel dat micro-organismen zich op de korrelachtige structuur sneller kunnen vastzetten. Als u een vanuit biologisch standpunt compleet milieuvriendelijke vijverfolie zoekt, dan is OASEfol-rubberfolie voor uw vijver de allerbeste oplossing. Voor een natuurgetrouwe oevervormgeving van folievijvers is het decoratiefolie Stoneflex EPX met ingewerkte steentjes op basis van epoxyhars geschikt.

Beschermvlies
Het beschermvlies van OASE wordt onder de vijverfolie gelegd en beschermt de vijverfolie op die manier tegen stenen, wortels en andere oneffenheden.

Alfafol Vijverfolie
(eenlagig) De uit één laag bestaande vijverfolie met name Alfafol is verkrijgbaar in een dikte van 0,5 mm, 0,8 mm en 1 mm.

OASEfol
Rubberfolie De rubberfolie met name OASEfol is een milieuvriendelijke folie. Hij is met Innotec-rubberlijm makkelijk op professionele wijze te verlijmen. Deze lijm is uitermate sterk en kan zelfs onder water worden gebruikt.

Steenfolie
Op deze steenfolie is een kiezellaag aangebracht, waardoor u de oevers van uw vijver of uw beek uitermate natuurgetrouw kan aanleggen.

Stoneflex EPX
Het nieuwe decoratiefolie Stoneflex EPX is de perfecte oplossing bij de oevervormgeving van folievijvers, bij watertrappen of voor beken. De basis van dit folie is epoxyhars met kleine ingewerkte steentjes. Kunststofbekkens zijn makkelijk te installeren, maar bieden weinig mogelijkheden voor een creatieve vormgeving. Met vijverfolie kan u uw vijver een individuele vormgeving meegeven. Spaar niet op de vijverfolie: bouw- of silofolie zijn misschien goedkoper, maar verouderen zeer snel en worden dan broos.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen