MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

#Vijvertechniek

642 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

En ook al wil u dat de vijver in uw tuin er zo natuurlijk mogelijk uitziet, zonder pompen, filter en verluchting kan u hem nu eenmaal niet correct onderhouden. Zo moet het gehalte aan zuurstof geregeld worden, moeten de voedingsstoffen afgebouwd worden en moet de algengroei onder controle gehouden worden.

OASE biedt een innovatieve techniek voor alle eisen: pompen voor grote en kleine vijvers. Filters met een uiteenlopend vermogen. Verlichtingssytemen voor een individuele verlichting van de vijver. Systemen voor een perfecte sturing van de vijvertechniek. En sproeikoppen in de meest uiteenlopende uitvoeringen.

Zo zijn de BIOsys-filtersystemen van OASE bijvoorbeeld hoofdzakelijk geschikt voor tamelijke grote vijvers tot 130 m³. Met de Aquamax- en Promax-pompen bieden wij u ook uitermate krachtige filterpompen.

En met ons stroomsysteem, met name InScenio garanderen wij de stroomvoorziening van uw vijver en in uw tuin.

Bij de plaatsing van de pompen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze op de diepste plek in de vijver staan. Pompen voor fonteinen moet u daarentegen hoger plaatsen (bijvoorbeeld op een daarvoor voorziene montagebodem) zodat ze niet vol modder en zinkende vuildeeltjes raken.

Een voorbeeld van een vijver met een optimale vorm en met correcte gelokaliseerde techniek: de pomp wordt op het diepste punt van de vijver geplaatst. De filter wordt aan de oever van de vijver ingegraven of tussen de planten langs de oever verstopt.

De Skimmer staat op de plek waar de vervuiling, bijvoorbeeld door afgevallen loof, het grootst is. Het belangrijkste is dat het water kan circuleren zodat het water overal in de vijver beweegt en stroomt. Zogenaamde "dode hoeken" (een gedeelte van de vijver waar het water stil staat) moet u vermijden.

Als het verborgen zit achter de oeverbeplanting, stoort zelfs een groot BIOsys-filtersysteem het uitzicht op uw vijver niet. Onooglijke slangen kan u achter de oevermatten verstoppen.

De vijverpomp, bijvoorbeeld een Aquamax, kan met kiezelsteenen harmonieus in het plaatje geïntegreerd worden. Opgelet: leg geen stenen op de plek waar het water aangezogen wordt, want dit heeft negatieve gevolgen voor het vermogen van de pomp.

Factoren zoals loof, zon, regen, visvoer, uitwerpselen van de vissen en meststoffen beïnvloeden de kwaliteit van het water in de vijver en vereisen daarom aangepaste maatregelen

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen