MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

#Vijvervissen

874 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Bij de vissen hebt u l'embarras du choix, want het assortiment aan vijvervissen is zeer groot:

De koi is de koning onder de vijvervissen. ledere koi heeft een eigen kleurpatroon. Als koi's de juiste voeding en voldoende aandacht krijgen, worden ze makkelijk tam. Ze grondelen graag en ze hebben voldoende zwemruimte nodig.

Het vetje is een kleine levendige vis die u best in grote zwermen houdt. Hij wordt slechts zelden meer dan 10 cm lang en hij verblijft het liefst aan de oevers van de vijvers. De bittervoorn behoort tot de familie van de karpers. Hij wordt maximaal 8 cm lang en leeft in scholen. Hij is uitermate geschikt voor een kleine vijver.

De goudwinde is een zeer slanke en actieve vis, die maximaal 40 cm lang wordt. Hij leeft in scholen en voelt zich alleen in groep goed. Omwille van zijn goudkleur is hij in het water beter te herkennen dan een zilverwinde.

De stekelbaars is probleemloos te houden. Hij is voor dierenvrienden een interessante vijverbewoner omwille van zijn fascinerend voortplantingsgedrag waarbij hij zijn territorium verdedigt, een vrouwtje voor zich tracht te winnen, te paren en het broed te verdedigen.

De goudvis is de meest geliefde vijvervis. Hij is zeer robuust, zwemt veel en vraagt niet veel onderhoud. Onder gunstige omstandigheden plant hij zich makkelijk voort. Belangrijk: niet alle soorten goudvissen kunnen in de vijver overwinteren. De schildersmossel en de bittervoorn leven in perfecte symbiose want in de paaitijd deponeert het wijfje daar haar eitjes.

De ellerling is een vis die in scholen leeft. Daarom mag u een ellerling nooit alleen houden. Hij is uitermate actief en levendig en voelt zich ook in koel water goed.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen