MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Viking- grasmaaiers- Serie 4

3980 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

1. Compacte krachtpatser VIKING grasmaaier MB 443

Met zijn snijbreedte van 41 centimeter en zijn eenvoudige bediening behoort de VIKING maaier MB 443 tot de instapklasse voor kleine tot middelgrote gazons. De benzinemaaier blinkt uit door zijn betrouwbaarheid, prestaties en zijn goede prijs/kwaliteits-verhouding. Tuiniers kunnen uit twee verschillende uitvoeringen het passende model voor hun tuin kiezen.    

clip_image001(739).jpg

Alles wat een grasmaaier moet kunnen, beheerst de MB 443 tot in de puntjes: hij levert een zuiver maaipatroon, is eenvoudig te bedienen en blinkt uit in betrouwbaarheid en comfort. Met een snijbreedte van 41 centimeter en een zeer goede prijs/kwaliteits-verhouding is hij de ideale instapper voor kleine en middelgrote gazons. De voornaamste kenmerken van deze tuinhulp zijn zijn lage eigengewicht en zijn compacte constructie. Hierdoor is weinig plaats nodig om de maaier over het gras te manoeuvreren. De motor met een vermogen van 4,0 pk zorgt voor de hoge prestaties.

Uiterst doordachte constructie:

De VIKING ingenieurs hebben talloze praktische oplossingen bedacht. Het aëromes zorgt tijdens het maaien in combinatie met de aërodynamisch gevormde behuizing voor een sterke luchtstroom. Deze zet het gras omhoog, waarna de messen het zuiver afsnijden. Het resultaat is een prachtig maaipatroon. De luchtstroom zorgt er tevens voor dat de opvangbox tot in het kleinste hoekje met het maaigoed wordt gevuld. Dankzij zijn grote wielen met dubbele kogellagers loopt de MB 443 licht, zelfs op ongelijke gazons. De snijhoogte kan per as met twee hendels in zeven standen worden afgesteld. Ook het schoonmaken gaat gemakkelijk en snel: de maaier is in een paar bewegingen rechtop te zetten, zodat aarde en maaigoed gemakkelijk kunnen worden verwijderd.   

Het bekende VIKING comfort behoort tot het standaardpakket: de inhoudsindicatie geeft aan wanneer de opvangbox vol is. Dankzij de grote handgrepen en een praktische snelsluiting is deze eenvoudig te ledigen. De inklapbare duwstang maakt de maaier gemakkelijk te vervoeren en compact op te bergen. Als accessoire is een mulchkit leverbaar. Bij het mulchen gaat het maaigoed niet naar de opvangbox, maar wordt het versnipperd en over het gazon verdeeld. Dit voedt het gras en maakt het afvoeren van het maaigoed overbodig.

2. Comfortabele krachtpatser De Viking grasmaaier MB 448 T

Met zijn snijbreedte van 46 centimeter en zijn eenvoudige bediening behoort de VIKING maaier MB 448 T tot de instapklasse voor kleine tot middelgrote gazons. De benzinemaaier met een inschakelbare wielaandrijving blinkt uit door zijn betrouwbaarheid, comfort, prestaties en zijn goede prijs/kwaliteits-verhouding.

clip_image001(740).jpg

Op middelgrote gazons is de MB 448 T in zijn element. Met een snijbreedte van 46 centimeter kan hij gazons van dit formaat gemakkelijk aan. De wendbare maaier behoort met zijn snijbreedte, zijn eenvoudige bediening en zijn zeer goede prijs/kwaliteits-verhouding tot de instapklasse voor de kleine en middelgrote tuin. De voornaamste kenmerken van de MB 448 T zijn zijn lage gewicht en zijn compacte constructie. Hierdoor is weinig plaats nodig om deze benzinemaaier over het gras te manoeuvreren. Een sterke viertaktmotor met 5,0 pk en een hoog koppel zorgt voor de krachtige aandrijving. Vanwege het comfort is de MB 448 T standaard uitgerust met een ReadyStart-systeem. Deze techniek beperkt de benodigde kracht voor het starten tot het minimum. Voorbereidingen zijn niet nodig. Simpelweg aan de startkoord trekken en de maaier loopt. Als extra beschikt deze maaier ook nog over een inschakelbare wielaandrijving. Dat maakt het werken in een heuvelachtige tuin of op hellingen heel wat gemakkelijker.

Uiterst doordachte constructie:

De VIKING ingenieurs hebben talloze praktische oplossingen bedacht. Het aëromes zorgt tijdens het maaien in combinatie met de aërodynamisch gevormde behuizing voor een sterke luchtstroom. Deze zet het gras omhoog, waarna de messen het zuiver afsnijden. Het resultaat is een prachtig maaipatroon. De luchtstroom zorgt er tevens voor dat de opvangbox tot in het kleinste hoekje met het maaigoed wordt gevuld. Dankzij zijn grote wielen met dubbele kogellagers loopt de MB 448 T licht, zelfs op ongelijke gazons. De snijhoogte kan per as met twee hendels in zeven standen worden afgesteld. Ook het schoonmaken gaat gemakkelijk en snel: de maaier is in een paar bewegingen rechtop te zetten, zodat aarde en maaigoed gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Als accessoire is een mulchkit leverbaar. Bij het mulchen gaat het maaigoed niet naar de opvangbox, maar wordt het versnipperd en over het gazon verdeeld. Dit voedt het gras en maakt het afvoeren van het maaigoed overbodig.    

Alleen in de vakhandel

Zoals alle VIKING toppers zijn deze grasmaaiers alleen in de vakhandel verkrijgbaar. Want alleen daar krijgt de klant het nodige persoonlijke advies, instructies en een even vriendelijke als vakkundige service.

Dealerslijst: www.stihl.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen