Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vlam lanceert seizoenscampagne voor vis

149 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

VLAM lanceert seizoenscampagne voor vis


Op 21 mei lanceert VLAM de nieuwe winkelactie “vis van het seizoen”. Elke vissoort heeft zijn meest geschikte aankoopperiode en dat wil men de visliefhebber duidelijk maken met de campagne.

In samenwerking met de visserijsector en wetenschappers stelde VLAM een seizoenskalender op voor de vissen van de Noordzee op basis van 4 criteria: kwaliteit, aanvoer, paaiseizoen en duurzaamheid. Het beste aankoopmoment voor vis combineert dus een optimale kwaliteit (des te meer smaak!) met een voldoende aanbod in onze visveilingen en valt liefst buiten het paaiseizoen.

Natuurlijk is de kalender maar een richtlijn, het beste aankoopmoment is ook afhankelijk van klimatologische omstandigheden en vangstbeperkingen. Vraag dus best advies aan je visspecialist!

Je verdrinkt in het grote aanbod? Elk seizoen zet men vier vissoorten in de kijker. Het gaat telkens om drie vissen en één schaal- of schelpdier. In de visverkooppunten zullen folders aangeboden worden met recepten voor die vier soorten.

Voor de periode mei-juni-juli-augustus staan de langoestine, zeeduivel, zeetong en hondshaai in de schijnwerpers. Soorten die zich lenen voor zomerse bereidingen. Meer info vindt u bij uw vishandelaar en op www.visinfo.be.

Aansluitend artikel:  Vis eten met een goed geweten   LEES MEERReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen