MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Registreer je nu gratis!

Vlijtig Liesje: klaar voor een zomerlang bloei

2584 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Net zoals pelargoniums behoort de Impatiens tot de vertrouwde bloeiende bloembak- en terrasplanten. In elk tuincentrum of bloemenwinkel zijn ze verkrijgbaar en vaak staan ze ook in de aanbieding of zijn ze het onderwerp van één of andere actie. Het is een eenvoudige, 'ouderwetse' plant die voordat ze in de zomer kleur bracht op terrassen, balkons en bloembakken, al een carrière achter de rug had als kamerplant.

Hoewel het dus zeker geen nieuwe plant is, worden er elk jaar nieuwe kleuren en soorten (dubbele bloemen...)aan het assortiment toegevoegd. Die kleur kan vrij opvallend en dominant zijn maar ook heel zacht en rustig. Die vele kleurschakeringen maken de plant dan ook zo populair.


• Het is een heel makkelijke plant. -Impatiens doet het zowel op een zonnige plaats als op een meer schaduwrijke plek. Zelfs een natte zomer is geen probleem, Vlijtig Liesje blijft bloeien. -Het is een ideale plant voor een kleine stadstuin met minder zon of een terras op het noorden. -Langdurig vocht op de bladeren en bloemen moet je vermijden om rotting te voorkomen. -Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen -Stelt weinig eisen aan de bodem. Een normale potgrond is voldoende -Regelmatig water geven is het enige wat Impatiens vraagt. Vooral als hij op een zonnige plek staat. -Impatiens kan je toepassen in potten, bloembakken, bloemperken, hangmanden...

   impatiensb.jpg
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen