MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Voorjaar en bloemen : Wit geeft energie

390 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Wit is eigenlijk geen kleur, maar er zijn wel veel verschillende witten. Denk maar aan warme en koele witten, ‘vuile’ witten of aan wit met een kleurtje, zoals ijstinten. In een sfeervol interieur passen vooral vrolijke en gezellige kleurcombinaties, waarbij wit zorgt voor een frisse touch. In een klassiek interieur overheersen meestal rijke en warme kleuren. Gebruik dan witte bloemen met een crème tint. In een modern interieur overheersen warm/koude contrasten en dan zijn koele witten vaak beter.

 

Fine Fleur

Statige Zantedeschia aethiopica ‘Colombe de la Paix’ gebonden rond een bos Salix, met een bedekking van Oreopanax. Inclusief ‘bij’-boeketje van Anthurium Andreanum Grp ‘Grace’.

New energy

De dubbele Tulipa ‘Horizon’ en de enkele ‘Solero’  met een kraag van bont Ophiopogon T-grass  en tweekleurig lint om het bindpunt. Met ontspruitende knoflook in een schaal als decoratie.

Pure witten

Allium neapolitanum, Helleborus orientalis, Narcissus Tazetta Grp ‘Ziva’  en Ranunculus vormen samen een dromerig voorjaarsboeketje.

Vonkjes

Als vuurvliegjes zwermen de bloemetjes van Fritillaria elwesii  om drie gestoken takjes Ranunculus heen.

Last snow

Handgebonden boeket van Rosa Avalanche+ en Lilium Oriental Grp ‘Alma Ata’ met een frame van kort gesneden Aesculus-takken. Om het bindpunt is voile gewikkeld.

Vijver

Parallel gebonden Muscari  en Polygonatum multiflorum met lilakleurige voile en drijvende Anemone ‘Galil Wit’  drinken water uit een cilindervaas.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen