MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Voorkom knolvoet in je moestuin

892 x gelezen
DCM door DCM • Donderdag 19 Mei 2016 Volg DCM

Bepaalde koolsoorten zoals broccoli, Chinese kool en koolrabi zijn steeds populairder in de moestuin. Wanneer je jaar na jaar dezelfde gewassen kweekt, zonder vruchtafwisseling, kan een besmetting van knolvoet optreden.

Knolvoet wordt veroorzaakt door Plasmodiophora brassicae en tast voornamelijk kruisbloemigen en koolgewassen aan. Deze ziekte verkiest een natte grond en een lage pH (zure bodem). Aantasting door knolvoet resulteert in opzwellingen op de wortel, waardoor water- en voedselopname bemoeilijkt worden en je planten slap gaan hangen. 

Vanaf dat knolvoet optreedt, is het zeer moeilijk om hier komaf mee te maken. De ziekte blijft namelijk aanwezig in de bodem en slaat toe wanneer de bodemomstandigheden gunstig zijn voor infectie. Voorkomen is dus beter dan genezen!

Hoe knolvoet voorkomen?

Gebruik DCM Bodemactivator om de bodem te revitaliseren, te stimuleren en het bodemleven te activeren. Hierdoor worden goede bacteriën in de bodem gebracht terwijl slechte organismen minder kans hebben zich te ontwikkelen. Meng bij het planten ook DCM Vitasilica® in de grond en in de directe wortelomgeving. Dit unieke lavameel verhoogt de pH, is rijk aan sporenelementen (o.a. zwavel) en droogt kiemsporen uit zodat ontwikkelende ziektekiemen geen kans krijgen om zich te verspreiden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen