MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Vriesea 'Astrid'

1823 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

vriesea astrid

vriesea_astrid1_260.jpg

Naam: Vriesea 'Astrid'

Familie: Bromeliaceae

Astrid betekende een kleine doorbraak in Vriesea. Want de plant vormt een compacte rozet van vijf tot zeven scheuten met evenveel bloemen. Een noviteit, die kennelijk in de smaak viel bij de Europese consument. In heel 2008 zijn er ruim 120.000 stuks van verkocht.

Het sierlijke uiterlijk zal zeker hebben bijgedragen aan het verkoopsucces. De plant oogt minder stijf dan een gewone Vriesea, vormt mooi krullende blaadjes en zacht rode, pijlvormige bloemen. Ook de houdbaarheid is prima, die kan oplopen tot wel vier maanden. De hoogte bedraagt 40 tot 45 cm. 

Vriesea Astrid wordt al sinds april 2006 aangevoerd.

Verzorgingstips   

  • De wortelkluit moet goed vochtig worden gehouden in het groeiseizoen (april tot oktober). In de winter moet de watergift worden gehalveerd. De Vriesea wenst in een goed gedraineerde pot te staan.  Men dient te gieten met lauw en kalkvrij water. Geef de plant tijdens de groei om de veertien dagen een beetje voeding.
  • Aangezien de Vriesea zeer gevoelig is voor droge lucht, moet steeds een luchtvochtigheid van meer dan 60% worden behouden.
  • De Vriesea is niet winterhard. Men dient de plant warm te houden bij een temperatuur die 's nachts niet onder de 18-20 graden Celsius daalt. 
  • Bloeiende planten kunnen ook in meer beschaduwde omstandigheden worden gehouden.
  • In de handel is speciale Bromelia-pot-grond verkrijgbaar. Men kan ook een mengsel van naaldbosgrond, bladaarde en turfmolm gebruiken.     

    De plant dankt zijn naam aan H.W. de Vriese (1806-1862) een hoogleraar plantkunde te Amsterdam en Leiden en medeoprichter van de Nederlandse Botanische Vereniging in 1845

    Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen