MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Vriesea 'Splenriet'

1556 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

vriesea splendens

Naam: Vriesea 'Splenriet'

Familie: Bromeliaceae

Standplaats: Geen felle middagzon maar wel veel licht

Verzorgingstips  

  • De wortelkluit moet goed vochtig worden gehouden in het groeiseizoen (april tot oktober). In de winter moet de watergift worden gehalveerd. De Vriesea wenst in een goed gedraineerde pot te staan. In de koker moet een beetje water staan, maar in de winter wordt de koker leeggegoten, behalve in warme ruimten. Men dient te gieten met lauw en kalkvrij water.
  • Aangezien de Vriesea zeer gevoelig is voor droge lucht, moet steeds een luchtvochtigheid van meer dan 60% worden behouden.
  • De Vriesea is niet winterhard. Men dient de plant warm te houden bij een temperatuur die 's nachts niet onder de 18-20°C daalt.
  • Bloeiende planten kunnen ook in meer beschaduwde omstandigheden worden gehouden. In de handel is speciale Bromelia-potgrond verkrijgbaar. Men kan ook een mengsel van naaldbosgrond, bladaarde en turfmolm gebruiken.
     

Algemeen: Grotendeels afkomstig uit Brazilië. Deze planten bezitten stevige bloemstengels met felgekleurde schutbladen, vaak in de vorm van een speerpunt.

De plant dankt zijn naam aan H.W. de Vriese (1806-1862) een hoogleraar plantkunde te Amsterdam en Leiden en medeoprichter van de Nederlandse Botanische Vereniging in 1845

'Splenriet' heeft decoratieve, gestreepte bladeren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen