MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Vrijbroekpark Mechelen

1161 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Het Vrijbroek ligt aan de rand van de stad Mechelen.  Die groene long van 50 ha heeft een grote aantrekkingskracht.  De dreven, waterpartijen en de rozentuin geven het park een statige indruk.  Met de vaste planten borders, de nutstuin en de dahlia- en fuchsiacollectie wordt een stukje Belgische tuinbouwkunst getoond.

Maar het is de rozentuin die het park groots maakt !   

vrijboek

In het domein wordt veel aandacht besteed aan educatie.  Vaak krijgen planten naambordjes mee, wandelbrochures zijn verkrijgbaar, op aanvraag worden begeleide wandelingen voor groepen georganiseerd.   

Daarnaast zijn er tijdens de winter- en voorjaarsperiode tuin- en natuurcursussen.  Die laatste worden bekend gemaakt in onze groenagenda. Voor scholieren organiseren we natuureducatieve spel-leerwandelingen waarbij natuurbeleving centraal staat.  Verder kunnen zij in klasverband hun fietsvaardigheden trainen in de verkeerstuin ‘Biesiklette’   

Om het domein bekendheid te geven buiten de stadsgrenzen, worden publieksgerichte thema-activiteiten georganiseerd. We noteren de ‘Dag van het Park’, ‘Rozenfeesten’ en de ‘Oogstfeesten’.  Die feesten zijn steeds een mix van leerrijke groen-activiteiten,  actie en sfeervol genieten.

Adres/ contact

Provinciale Groendomeinen Regio Mechelen

Diensthoofd: Kristel Ketels Hombeeksesteenweg 264 2800 Mechelen  www.vrijbroekpark.be

 

TIPS VOOR EEN BEZOEK IN DE OMGEVING

  • Rozenkwekerij Casteels rozen Leliestraat 2- 2580 Putte www.casteels.be
  • Natuurgebied Mechels Broek Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied, Muizenhoekstraat 7, 2812 Muizen, 015-43 61 09 Meer info viawww.natuurpunt.be
  • Bed & Breakfast 1-gastenkamers: Werfhoeve www.werfhoeve.be Muizenstraat 67 1981 Hofstade-Zemst 
  • "Hagedhochte" Karel en Dina Sterkx Laathofstraar 40 2800 Mechelen 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen