MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Waarom bloeit een blauweregen niet?

6218 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

In mei steelt de blauweregen (Wisteria) de show in de tuin. Een zee van geurende bloemtrossen maakt blauweregen tot één van de meest geliefde klimplanten voor het late voorjaar.

Soms kan het echter zijn dat de bloei uitblijft en dat kan verschillende oorzaken hebben:

  • koop je een jonge plant dan moet je eerst wat geduld hebben, deze hebben tijd nodig om zich ‘goed te voelen’ en te bloeien. Geef blauweregen ook steeds zoveel mogelijk een zonnige plaats.
  • tijdens warme zomers moet je regelmatig water geven want door uitdroging kan het zijn dat in het volgende jaar knopval wordt veroorzaakt.
  • op een correcte en juiste manier snoeien bevordert eveneens een rijke bloei: blauweregen is een sterke groeier en daarom mag je in augustus de nieuwe scheuten inkorten tot een lengte van 30cm. In februari mag je diezelfde scheuten dan nog verder inkorten tot zo’n 5 cm
  • koop geen blauweregen die is opgekweekt uit zaad, deze zullen veel minder of zelfs helemaal niet bloeien. Let er bij aankoop op dat de plant geënt is op een onderstam. Dit geeft je echter ook nog geen 100% zekerheid want soms kan de ent afsterven en neemt de onderstam het over. Hierdoor kan het zijn dat de plant heel slecht bloeit of pas na jaren enkele bloemen zal aanmaken. Om zeker te zijn, kies je best bij aankoop voor een plant die reeds bloeit, of waarbij de bloemtrossen reeds zichtbaar zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen