MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

We zetten de bloemetjes buiten . . .

2369 x gelezen
door Colour Your Life • Donderdag 7 Juni 2012

De zomer komt eraan. Tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Letterlijk. Gezellige bakken vol bloeiende planten, als één groot bloemboeket.
Het balkon en terras zijn steeds meer een verlengde van de woonkamer. De plaats waar binnen en buiten ongemerkt in elkaar over kunnen gaan. Bloeiende planten van binnen kunnen ook buiten op het balkon of terras de sfeer verhogen.

Mooie combinatie
Zorg voor een basisbeplanting van groene struikjes in grote potten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan buxus of Japanse hulst (Ilex crenata). Maak mooie combinaties met bloeiende planten. Speel met kleuren en varieer met het seizoen mee. Bijvoorbeeld geel in het vroege voorjaar. Roze en wit naar de zomer toe en warme, vurige tinten in de late zomer en herfst.

Kies voor bloeiende struikjes, vaste planten én planten van binnen die het ook buiten goed doen.

Binnen en buiten
Potgerbera’s bijvoorbeeld zijn decoratief en vrolijk. Ideaal om een balkon- of tuintafel mee aan te kleden. Ze zijn er met bloemen in heldere kleuren en in pastel. Voor ieder wat wils. Er zijn nieuwe rassen te koop met sterke stelen en steviger bladeren die het ook buiten vanaf circa 10ºC goed doen. Zet ze iets beschut om er langer van te kunnen genieten.

Tips
Vergeet niet om de planten ’s zomers water te geven. Dat geldt voor de groene basis op het terras én de vrolijke bloeiers.
 

Lees verder op Colour Your Life »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen