MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus 20-21 maart: DCM Anti-mos

718 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een mooie dichte grasmat bekom je alleen door het gazon ook de nodige voeding te geven. Wanneer je dit niet doet, zal de grasmat open plekken vertonen waar mos rustig kan woekeren.

Met DCM Anti-Mos  pakt u het voedingsprobleem en het mos in uw gazon in 1 beweging aan!

DCM Anti-Mos (NPK 14-3-3 + 3% MgO) is een snelwerkende stikstofrijke gazonmeststof die van een vergeeld en mosrijk gazon snel een mooi grasgroen gazon maakt.  Deze meststof is verkrijgbaar in het MINIGRAN® korreltje, het propere korreltje dat garant staat voor een stofvrije bemesting zonder geurhinder. Bovendien bevat DCM Anti-Mos ijzerchelaat dat mos vanaf 10°C dagtemperatuur doet afsterven. Je kan deze meststof dus vroeg in het seizoen toepassen. Deze meststof maakt ook geen vlekken op tegels of kleding.

DCM Actieplan

1. Breng de zuurtegraad op peil met DCM Groen-Kalk®      Dosis: 1 - 1.5 kg/10 m2

2. Breng de voedingstoestand van de bodem op peil en pak het mos kordaat aan     met DCM Anti-Mos     Dosis: 0,5 kg/10 m2  - verdeel de meststof gelijkmatig over het gazon.     U kan dit breedwerpig uitstrooien met de hand of de meststof met een DCM-     meststofstrooier gelijkmatig verdelen over het gazon.

3. Verwijder vervolgens de mosresten

TIP: Om mos te voorkomen is het aan te raden het gras niet te kort te maaien. Te kort maaien van het gazon bevordert de mosgroei zeer sterk.  Dit komt doordat te kort gemaaid gras moeizamer opnieuw zal weggroeien na de maaibeurt terwijl het mos hierdoor de kans krijgt om het verzwakte gras te onderdrukken. Stel de hoogte van uw grasmaaier dus liever 1 tandje hoger in en maai niet korter dan 3 cm.

  

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen