MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus 4 - DCM microprogramma

422 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Weekendklus 4 – Dcm Microprogramma

Haast in iedere tuin is er gazon. Iedereen wenst een grasmat die frisgroen is en vrij van mos. Maar over een mooi groen gazon beschikken, is niet altijd zo eenvoudig. Verticuteren is vaak een noodzakelijk kwaad om uw gras te verluchten. Het is arbeidsintensief en vraagt veel tijd, in een periode wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten. Door het DCM Microprogramma wordt veel microbiologisch leven en organisch materiaal aan de bodem toegediend en worden mos en vilt op een indirecte wijze aangepakt. Zo heeft u een frisgroen, stevig geworteld gazon. Het DCM-Microprogramma bestaat uit 2 stappen:

Stap 1: Bekalken Stop de natuurlijke verzuring van de bodem door een bekalking met DCM Microkalk. De composterende bacteriën is deze gazonkalk geven vilt en mos geen kans. En bovendien is DCM Microkalk rijk aan magnesium voor een frisgroene bladkleur.

Stap 2: Bemesten Gebruik voor het bemesten DCM Organische Meststof Microgazon, een samengestelde organische meststof waarin bacteriën gemengd zijn. De meststof voorziet de plant niet alleen van voeding en verbetert de grondstructuur, maar vergroot ook de biologische bodemvruchtbaarheid.

  1. laag N-gehalte: geen te sterke grasgroei zodat geen extra maaibeurten nodig zijn
  2. rijk aan kalium: een sterk en dicht grastapijt, waarin mos geen kans krijgt
  3. organische voedingsstoffen: activeren en stimuleren het bodemleven
  4. miljarden composterende bacteriën (Bacillus sp. 106/gram): omzetting resten van mos en vilt omgezet in humus. Hierdoor wordt de bodem luchtiger wordt en kan het gras dieper kan wortelen.

    Omdat viltvorming en verstikking van de bovenste laag vermeden wordt, verzuurt de bodem niet. Door deze voor mosgroei gunstige omstandigheden weg te nemen, heeft uw gazon geen last van hinderlijk mos.

    Door de twee producten samen te gebruiken, brengt u een biologische kringloop op gang die leidt tot een goede grasgroei en een versnelde afbraak van plantenresten. Zo kan u in de zomer genieten van een onberispelijk mos- en viltvrij grastapijt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen