MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus 5

302 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Weekendklus 5 - Aquaterra potgrond: Bespaar water, tijd en geld.


Ook gedurende de warme zomermaanden wenst u terras- en balkonplanten, die optimaal groeien en bloeien. De planten krijgen het echter sterk te verduren, want door de hoge temperaturen gaat veel water verloren door verdamping. Daarom dienen uw terras- en balkonplanten dagelijks begoten te worden en wanneer u veel planten heeft, wordt dit al snel een hels karwei. De oplossing is DCM Potgrond Aquaterra®.

DCM Potgrond Aquaterra® bestaat uit hoogwaardige veensoorten, waaraan waterkristallen toegevoegd zijn. Deze waterabsorberende polymeren verhogen het waterhoudend vermogen van de bodem en laten toe tot 50 % minder gietbeurten te geven. De potgrond is ook verrijkt met organische meststoffen die hun voeding gedurende drie maanden aan de wortels afgeven. Zo krijgt de plant altijd de juiste hoeveelheid meststof.

Door zijn specifieke samenstelling vertroetelt deze potgrond uw planten in bloembakken, maar is hij ook uitermate geschikt in voor uw hangmanden, uw kuipplanten op het terras en zelfs voor uw kamerplanten. Want zelfs op de heetste dagen beperkt hij de gietbeurten en behoudt hij een goede structuur en waterverdeling. Dankzij DCM Potgrond Aquaterra® bespaart u tijd, water en geld en krijgen uw planten op elk moment de juiste hoeveelheid vocht voor een evenwichtige, gelijkmatige groei en een mooie bloei, zonder droogtestress.

Je geeft je planten best ’s morgens water. ’s Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken. Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de planten en niet op de bladeren of bloemen.

Hoe een plant succesvol inpotten? Voor een mooie, sterke plant is niet alleen de keuze van de potgrond van belang, maar ook de wijze waarop de plant ingepot of verpot is. Enkele basisregels zodat succes verzekerd is.

1. Kies steeds stevige en gezonde planten met een goed vertakt wortelstelsel 2. Gebruik een pot met gaten in de bodem zodat het overtollige water makkelijk weg kan. Bedek de bodem met een dun laagje DCM Hydrokorrel. 3. Maak de DCM Potgrond Aquaterra®  goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit. 4. Haal de plant uit de oude pot, maak de wortels voorzichtig los en haal zoveel mogelijk oude potgrond weg. Zorg dat, voor het verpotten, de wortelkluit voldoende vochtig is. 5. Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond Aquaterra®. Laat een gietrand van 2 cm. 6. Druk de potgrond goed aan en begiet flink voor een goede aansluiting tussen de wortelkluit en de potgrond.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen