MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus: acute mosproblemen kordaat aanpakken

860 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Mos in het gazon is bijna niet te vermijden. Pak het tijdig aan, anders wint het mostapijt het van het gazon en kwijnen de grassprietjes weg. Heeft mos in je gazon de overhand, dan moet je het kordaat aanpakken!

 

DCM ANTI-MOS is dan het paardenmiddel van dienst. Deze snelwerkende meststof met een voldoende lange nawerking bevat een ruime dosis ijzerchelaat die het mos snel en accuraat doodt. Na enkele dagen (afhankelijk van de temperatuur) is het mos afgestorven en kan het verwijderd worden. DCM ANTI-MOS is speciaal ontwikkeld voor een toepassing in het vroege voorjaar en zal van een vergeeld, mosrijk gazon supersnel een mooie en sterke grasmat maken. DCM ANTI-MOS kan ook perfect gebruikt worden als herstelmeststof na het verticuteren. Ook DCM ANTI-MOS geeft geen vlekken op uw terras of kleren.

HOE GEBRUIKEN?

Gebruik DCM ANTI-MOS bij vochtig weer in het vroege voorjaar. Voor een gelijkmatige verspreiding, verdeel de te verspreiden hoeveelheid in twee gelijke delen. Strooi deze uit in twee richtingen, loodrecht op elkaar. Begiet bij droog weer om de werking te versnellen. 


Dosis: 0,5 kg/10 m² (max. 1 toepassing/jaar) na 2-3 weken verticuteren om het dode mos te verwijderen

TIPS  OM UW GAZON MOSVRIJ TE HOUDEN:

  1. Maai uw gazon niet te kort (niet korter dan 3 cm). Zijn de grassprietjes wat langer, dan krijgt mos geen zonlicht en kwijnt het weg.
  2. Geef het gazon tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding. Een sterke, gesloten graszode geeft mos geen kans

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen