MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus : Anti-mos

359 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Weekendklus : Anti-mos


Tijdens de winterperiode ziet uw gazon af. Het kan er dan ook vaak arm en vergeeld bij liggen. Door het verzuren van de bodem en te weinig voedsel wordt het gras dunner. Het mos kan zonder enige hinder groeien en neemt de plaats van het gras in. 

Door een te zure bodem kan het gras de voedingsstoffen aanwezig in de bodem niet meer opnemen. Om dit probleem te verhelpen is het dus nodig het gazon te bekalken. Gebruik hiervoor een gekorrelde kalk rijk aan magnesium. DCM Groen-Kalk® is hiervoor de perfecte kalk. Deze gekorrelde magnesiumkalk is vlot strooibaar en goed oplosbaar. De zuurtegraad van uw bodem zal zich herstellen en de grassprietjes kunnen terug voedingsstoffen opnemen.

Wanneer er overdadig veel mos aanwezig is, heeft u echter ook een paardenmiddel nodig dat uw gazon zal voeden en het mos afdoodt. Vertrouw hiervoor op DCM Anti-Mos (NPK 14-3-3 + 3 MgO + ijzer). Deze meststof is een echte opkikker die uw gazon binnen de week mooi groen kleurt. Door zijn snelle antimoswerking op basis van ijzerchelaat ziet u het mos reeds na enkele dagen verkleuren. Deze antimoswerking op basis van ijzerchelaat vlekt niet en mag dus met een gerust hart gebruikt worden naast uw terras en paden. DCM Anti-Mos mag al gebruikt worden bij een temperatuur vanaf 10°C, u kan uw mos dus al in het vroege voorjaar aanpakken. 

Het resultaat: Een ijzersterk diepgroen gazon dat zeker indruk zal maken!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen