MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus - Bessen uit eigen tuin

1533 x gelezen
DCM door DCM Volg DCM

(A)_Ribes_rubrum_B.jpg

Als u overweegt om bessen of 'kleinfruit' in uw tuin te planten, dan kan u die ofwel in het najaar ofwel in het voorjaar planten. De meeste bessen vragen een luchtige, humusrijke en voedzame grond. Planten in gewone tuingrond kan, maar zal in verhouding slechts een matige oogst opleveren. Door de grond in de plantput te verrijken met DCM Vivimus® Groenten en Fruit maakt u de grond luchtig en voedzaam. Neem zelf de proef op de som en 'vergeet' bij 1 bessenstruik DCM Vivimus® Groenten en Fruit  toe te voegen. U zal snel het verschil merken.

MEER INFO over de teelt van kleinfruit.


 TIP!

Bosbessen of blauwe bessen zijn in! Ze zijn niet alleen lekker maar ook een bron van anti-oxidantia. Bosbessen verlangen en voedzame maar zure grond. Gebruik daarom bij het planten DCM Vivimus® Heide, rhodo & alle zuurminnende planten. Deze bodemverbeteraar werd oorspronkelijk ontwikkeld voor azalea's, rhododendrons en andere zuurminnende sierplanten maar is tevens uitermate geschikt voor een geslaagde aanplant van uw blauwe bessen.

Wist u dat blauwe bessen van vochtige grond houden maar een hekel hebben aan natte voeten? Plant ze daarom op een 'bergje' van een 10-tal cm.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen