MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus - DCM Castanea coverchips

1252 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Onkruid wieden neemt vaak veel tijd in beslag en behoort meestal niet tot de favoriete bezigheden van de tuinliefhebber, die op de eerste plaats van zijn tuin wil genieten. Dit verklaart dan ook waarom afdekmaterialen de laatste jaren zo populair geworden zijn.  Ze kunnen als decoratieve bodembedekking tussen de planten en op paden gebruikt worden en bieden een natuurlijke bescherming tegen onkruid.  Zo ziet uw tuin er altijd netjes en goed verzorgd uit.

DCM Castanea Coverchips is een 100 % natuurlijk product afkomstig van houtsnippers van kastanjehout. Deze houtsnippers zijn ideaal geschikt als decoratieve en efficiënte bodembedekker.

Een laagje DCM Castanea Coverchips voorkomt onkruidgroei en beschermt de bodem tegen sterke temperatuurschommelingen zowel in de zomer als in de winter. Het zorgt er bovendien voor dat tijdens droogteperiodes er minder water verdampt en bij hevige regenbuien de ondergrond niet doornat wordt. De natuurlijke vergrijzing van de kastanjehoutsnippers zorgt voor een mooie decoratieve afdeklaag waardoor uw planten nog beter uitkomen. DCM Castanea Coverchips verteren langzaam. Het restproduct van dit verteringsproces is een structuurverbeterende humus die in de bodem ondergewerkt kan worden. Hierdoor wordt het aanwezige actieve bodemleven gestimuleerd en behoudt de bodem zijn luchtige structuur.

Deze houtsnippers worden op een duurzame wijze verkregen door de verwerking van kastanjebomen bestemd voor de houtindustrie, waardoor het bosbestand niet wordt belast.

Dosis: een laag van 3-8 cm dik

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen