MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus DCM Mediterra

732 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Olijven, vijgen en citrusboompjes brengen velen onder ons in vakantiestemming. Mediterrane planten in potten zijn dan ook ideaal om jouw terras in een Zuiders kleedje te steken. Mediterrane planten houden van een warme, zonnige standplaats. Hoewel het echte zonnekloppers zijn, vragen olijven, vijgen en citrusbomen en palmen in pot, bij warm en droog weer, veel water. Bovendien hebben ze ook een luchtige potgrond nodig om ervoor te zorgen dat de wortels gezond blijven.

DCM Mediterra® is een potgrond die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Deze potgrond is speciaal ontwikkeld voor Zuiderse planten die lange tijd in eenzelfde pot staan. Het is een uitzonderlijk doorlatende potgrond die gezonde wortels garandeert. De potgrond behoudt zijn luchtige structuur, zelfs als je tijdens de zomer veel water geeft. De combinatie van hoogkwalitatief veen en extra bims of puimsteen houdt de potgrond luchtig en zorgt voor een extra waterbuffer. Bovendien is aan deze potgrond klei toegevoegd zodat de voedingsstoffen langer en beter vastgehouden worden en minder snel uitspoelen.

 

Planten in een pot waaien wel eens om. Dit is makkelijk op te lossen… Breng een flinke laag DCM Vulkanische Lavakorrel 0-3 mm  onder in de pot aan. De lava verzwaart de pot waardoor hij stabieler zal blijven staan én zorgt voor een reservoir waarin overtollig gietwater terecht kan komen. Wanneer de plant onvoldoende water krijgt, zal ze deze waterreserve kunnen benutten om ongestoord verder te groeien.

 

HOE INPOTTEN?

  • Gebruik een pot met gaten in de bodem zodat overtollig water makkelijk weg kan.
  • Bedek de bodem met een laagje DCM Vulkanische Lavakorrel 0-3 mm.
  • Maak de DCM Potgrond voor Terrasplanten  goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit.
  • Haal de plant uit de oude pot, maak de wortels voorzichtig los en haal zoveel mogelijk oude potgrond weg. Zorg dat, vóór het verpotten, de wortelkluit voldoende vochtig is.
  • Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond voor Terrasplanten. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.
  • Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goede aansluiting tussen de wortelkluit en de potgrond.

     

Een uitgekiende voeding doet groeien en bloeien

DCM Vloeibare meststof voor Citrus is een mild werkende voeding met NPK-gehalte 6-6-7. De organische voedingselementen en een complex van sporenelementen garanderen een uitbundige bloei en smakelijke vruchten. Het extra ijzer in deze vloeibare meststof zorgt voor glanzende diepgroene bladeren.

dcmcitrus140(2).jpg

DCM Vloeibare mestsof voor Olijven en Vijgen is een evenwichtige voeding met een NPK-gehalte van 6-6-7 met organische voedingselementen en een complex van sporenelementen. Het extra zink in deze vloeibare meststof zorgt voor sterke planten met stevige bladeren en mooie vruchten.

TIPS!

  • Wie olijf- en vijgenbomen in pot op het terras wil houden, overwintert deze best op een vorstvrije en lichte plaats. U kunt olijf- en vijgenbomen die te groot geworden zijn ook op een beschutte plaats in volle grond planten.
  • Best snoeit u uw olijfboom in het voorjaar, vanaf eind februari tot begin april, vóórdat de knopvorming gestart is. Een vormsnoei van olijfbomen is het hele jaar door mogelijk, maar snoei éénjarige uitlopers echter nooit korter dan 20 cm. Vorm de boom zo dat u de takken makkelijk kan oogsten. Snoeien bevordert de vruchtvorming op de éénjarige takken, maar als u geen vruchten wil, snoeit u best de bloesems weg.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen