MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus - DCM Siergrassen

1421 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Met hun halmen wiegend op het ritme van de wind of netjes uitgedost met fijne aren … Siergrassen zoals Carex pendula, Carex oshimensis ‘Evergold’ en Luzula sylvatica, doen het erg goed de laatste jaren. We zien ze dan ook opduiken in de meest uiteenlopende tuinontwerpen, van klassiek tot exotisch. En dat is logisch, want siergrassen zijn er in allerlei kleuren, hoogtes en vormen en ze bieden een hele hoop voordelen. Het zijn dan ook de ideale maatjes van elke liefhebber  van een duurzame tuin.

Siergrassen zijn sterke planten die nagenoeg geen last hebben van ziektes. Ze zijn helemaal niet veeleisend. Geef ze een plekje met voldoende zon, zorg voor een goede start bij de aanplanting en zo nu en dan een extraatje en u zal zien dat deze sierlijke grassen u lang trouw zullen blijven.


Hou uw siergrassen in topvorm

Zodra deze trouwe planten hun draai gevonden hebben in uw tuin, vergeet niet om uw siergrassen  af en toe te verwennen met een aangepaste voeding. DCM Organische Meststof voor Siergrassen bevat alles wat uw grassen nodig hebben om goed te groeien en sierlijk te bloeien.
Dosis:100-150 g/m²


TIP: goed begonnen is half gewonnen!

Door bij het aanplanten DCM Vivimus® voor Vaste Planten in het plantgat te mengen, creëert u de ideale bodemcondities voor deze decoratieve grassen. Deze veredelde humusbron op basis van natuurlijke grondstoffen zorgt ervoor dat uw siergrassen snel aanslaan en optimaal kunnen groeien.
Dosis: meng één deel uitgegraven grond met twee delen DCM Vivimus® voor Vaste Planten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen