MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus: een gazon zonder mos en onkruid

1047 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een donkergroen gazon zonder mos én onkruid!


De uitdaging voor elke tuinliefhebber is een donkergroen gazon zonder mos en onkruid. Wanneer grassprietjes echt in het verweer gedrongen zijn door mos én onkruid, moet u uw toevlucht nemen tot een middel dat perfect uitgebalanceerd en een milde werking bezit.

In dit geval kiest u voor het 3-in-1 product: DCM Organische Meststof TRIOGAZON® (NPK 6-4-20 + 3 MgO) voor een complete verzorging van uw gazon.

3-in-1

  • organische gazonmeststof met hoog gehalte aan kalium voor een sterke grasmat
  • werkt indirect tegen mos: het mos vergeelt en sterft af na een drietal weken
  • heeft een doeltreffende werking tegen onkruid dankzij een uitgekiend mengsel van selectieve onkruidverdelgers (erkenningnummer: 9177/B)
     

Deze meststof bevat organische, lang werkende voedingselementen voor een rustige groei en is rijk aan kalium voor een sterke en dichte grasmat. Het magnesium in deze meststof geeft het gras een frisgroene kleur. DCM TRIOGAZON® zorgt voor een sterke grasmat die mos en onkruid geen kans meer laat.

DCM TRIOGAZON®  is ontwikkeld met MINIGRAN® TECHNOLOGY. Dankzij de doorgedreven innovatie van de productielijn, bevat elk korreltje dezelfde samenstelling en NPK-verhouding. De actieve stoffen worden ook gelijkmatig over de korreltjes verdeeld, waardoor er geen gevaar bestaat voor overdosering of verbranding. De korreltjes zijn bovendien stofvrij en het strooien ervan is proper en zonder geurhinder. Doordat ze diep in de grasmat vallen, worden ze niet opgeraapt bij het maaien en verzekeren ze dankzij de gelijkmatige verdeling een homogene grasgroei en een schitterend gazon zonder mos en onkruid.

 

HOE GEBRUIKEN?

Strooi DCM TRIOGAZON®  liefst in het voorjaar: het onkruid wordt dan aangepakt vooraleer het zaden kan vormen. Strooi de meststof bij vochtig weer en bij een temperatuur hoger dan 15 °C. Zorg ervoor geen andere planten dan het gazon te raken. Begiet bij droog weer om de werking te versnellen.

Na 2 - 3 weken verticuteren om het dode mos te verwijderen. Bij sterke mos- of onkruidgroei de behandeling na enkele dagen herhalen. Het gazon niet maaien 3 - 4 dagen vóór en 1 week na de toepassing.

 

TIPS!

  • Houd er wel rekening mee dat onkruidbestrijding in gazons pas bij een temperatuur van 15°C en meer efficiënt is. Gebruik DCM TRIOGAZON® dus pas als de temperatuur voldoende hoog is.
  • Een behandeling in het najaar kan nodig zijn wanneer eerder gevormde onkruidzaden beginnen te kiemen. Dankzij een toepassing in het najaar blijft uw gazon tijdens de winter langer groen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen