MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Registreer je nu gratis!

Weekendklus: een heldere vijver zonder algen

1008 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een heldere vijver zonder algen!


Er bestaan twee groepen algen: zweefalgen en draadalgen.  De groep van de eencellige zweefalgen veroorzaakt groen water. Zweefalgen zijn zo klein dat ze individueel met het blote oog niet waarneembaar zijn.

De tweede groep zijn de draadalgen. Zij vormen lange slierten en kunnen vrij drijven in het water of zich vasthechten aan de vijverbodem en de planten. Een beperkte groei van draadalgen is onmisbaar voor een stabiel biologisch evenwicht in de vijver. Een overmatige algengroei is echter storend en kan schadelijk zijn voor het vijverleven. Voor de bestrijding van groen water en een overvloed aan draadalgen, ontwikkelde DCM Aqua Natura: Optima Alg


• Hoe werkt Optima Alg?

Optima Alg absorbeert bepaalde golflengten uit het zonlicht, net die golflengten die de algen nodig hebben om zich te ontwikkelen. De algen kunnen geen energie meer uit het zonlicht halen en sterven. Optima Alg heeft een selectieve werking en heeft geen nadelig effect op de groei van uw waterplanten of vissen.

Optima Alg zorgt voor een optimaal biologisch evenwicht in de vijver en voor helder vijverwater zonder zweef- en draadalgen. En omdat het geen schadelijke afvalstoffen in de vijver nalaat, is het volkomen veilig voor vissen, planten en mensen. 


• Dosis Optima Alg:
   

50 ml/1000 L water bij lichte algengroei of om algen te voorkomen. 100 ml/1000 L water bij een sterke algengroei en de toepassing indien nodig na 3 - 4 weken herhalen. 


• Algen als waarschuwingssignaal

Een overmatige algengroei wijst meestal op een ernstig probleem met de waterkwaliteit. Daarom is het raadzaam de kwaliteit van het water in de vijver te meten met behulp van de DCM Aqua Natura Vijverwatertestkit. Met deze testkit kun je snel en eenvoudig de zuurgraad (pH), de carbonaathardheid (KH) en de totale hardheid (GH) van het vijverwater meten. Wanneer deze drie parameters afwijkende waarden vertonen, kunnen zij overmatige algengroei veroorzaken. In dat geval biedt DCM Aqua Natura je het 3-in-1 product : Optima pH-KH-GH. Dit product stuurt niet alleen de pH naar de juiste evenwichtswaarde (pH tussen 7,3 en 8,3), het verhoogt tegelijk ook de totale hardheid en de carbonaathardheid. 

Dosis Optima pH-KH-GH : 100 g/1000 L water

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen