MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus - Gazon bemesten en bekalken in 1 toepassing

1145 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Is het gazon de winter vrij goed doorgekomen, dan kan een onderhoudsbemesting volstaan. DCM Easygran® Gazon is in dit geval ideaal. Dit 2-in-1 product combineert een organisch-minerale gazonmeststof met een zacht werkende kalk. In één strooibeurt wordt het gazon gevoed en de bodem lichtjes ontzuurd, waardoor mosvorming wordt ontmoedigd.

Omdat de meststof en de kalk, net als de andere gazonmeststoffen van DCM, in kleine MINIGRAN® korreltjes zijn samengeperst, kan dit product gemakkelijk en gelijkmatig verdeeld worden zonder stofhinder. De kalk zal bovendien niet zichtbaar zijn op het gazon. Bovendien is DCM Easygran® Gazon  toepasbaar in de biologische land- en tuinbouw. DCM Easygran® Gazon: de kracht van kalk + organische meststof in elk MINIGRAN® korreltje

Aan de grondstoffen van DCM Easygran® Gazon is een flinke dosis kalk aan toegevoegd waardoor er een dubbele werking wordt verkregen:

1. Het gras wordt door de organisch-minerale meststof versterkt en krijgt opnieuw zijn mooie groene kleur - Met zachte werking voor een rustige groei van uw gazon, zonder extra maaibeurten - Met 100 dagen werking voor een langdurige groei - Met uitgebalanceerde en complete samenstelling voor een goed onderhouden en groen gazon.

2. De toegevoegde kalk in de meststof zorgt voor een lichte ontzuring van de grond waardoor mosvorming wordt ontmoedigd - Voor een lichte ontzuring (verhoging van de zuurtegraad of pH) van de bodem - Voor een verbetering van de opneembaarheid van de voedingselementen - Voor een gezonde groei van uw gazon Beide producten samen in één MINIGRAN® korreltje = EASYGRAN®! - Elk korreltje bevat exact dezelfde samenstelling - Garandeert een homogene verdeling van de grondstoffen en voedende elementen voor een perfect homogene grasgroei en een schitterend gazon - Stofvrij, dus aangenaam en proper in gebruik   In tegenstelling tot chemische meststoffen en verse stalmest kan een gedroogde organisch-minerale meststof zonder probleem samen met kalk toegepast worden in DCM EASYGRAN® GAZON. Dit zonder verlies aan werking.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen