MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus - Gazon-herstelplan

1652 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

kale_plekken.jpg

Als u kale plekken en oneffenheden heeft in uw gazon wil dat niet zeggen dat uw gazon heraangelegd moet worden. Het renoveren van gazons wordt de laatste jaren meer en meer gedaan. Hierbij wordt er uitgegaan van het in stand houden en herstellen van het bestaande gazon zonder het opnieuw aan te leggen. DCM ontwikkelde voor u een eenvoudige methode om uw gazon piekfijn te herstellen met een ijzersterk gazon zonder kale plekken als resultaat. Succes gegarandeerd!

 

Enkele aandachtspuntjes:

  1. Gebruik een aangepast graszaadmengsel dat zich snel nestelt in het bestaande gazon. DCM Riparo® Plus  is een speciaal geselecteerd graszaadmengsel. De DCM Graszaden Plus zijn uniek! Ze bestaan uit een mengeling van kwaliteitsvol graszaad met organische meststof in MINIGRAN®. De inmenging van organische meststof rijk aan fosfor bij het in- of doorzaaien zorgt voor een betere inworteling, wat zich boven de grond vertaalt in een sterkere grasmat. DCM Riparo® Plus   is gebruiksklaar en zit in een handige, hersluitbare strooidoos die verkrijgbaar is in verschillende formaten met duidelijke m² vermelding. Dankzij de strooidoos kan u het mengsel perfect gelijkmatig verdelen, wat uiteindelijk een beter resultaat oplevert.
  2. Dek bij het doorzaaien steeds het graszaad af. Graszaad kiemt nl. beter wanneer het afgedekt of ingewerkt is. Voor u heeft DCM hiervoor DCM Vivimus® voor Gazon op de markt gebracht. DCM Vivimus® voor Gazon is een bodemverbeteraar die ook uitstekend geschikt is voor het uitvlakken van uw gazon.
     

Hoe ga je nu concreet te werk? 

  1. Hark de grond op de kale plekken lichtjes los
  2. Maak een mengsel van 5 L DCM Vivimus® voor Gazon met 20 gram DCM Riparo® Plus per m² die u wenst te herstellen. Doe dit bij voorkeur op een stuk plastiek, een stuk karton of in een emmer.
  3. strooi dit mengsel uit over de kale plekken en hark lichtjes in
  4. druk goed aan en geef voldoende water
  5. bij een droge periode regelmatig water geven tot het gras mooi boven staat

gazon_herstel.jpg

Voilà u kan opnieuw genieten van een mooi gazon zonder dat u zware arbeid heeft moeten verrichten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen