MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus: geen onkruid in het gazon

1329 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

In de zomer wordt het gazon vaak ontsierd door de aanwezigheid van onkruiden. Deze onkruiden zijn afkomstig van onkruidzaden aanwezig in de bodem of worden aangebracht door de wind of de vogels. Indien u deze onkruiden niet aanpakt, zullen deze zich ongebreideld uitbreiden en schade toebrengen aan uw gazon.

 

DCM biedt u de Organische Meststof DCM GAZON PROPER (NPK 9-3-6) aan. Een organische gazonmeststof die de juiste voedingsstoffen bevat voor uw gazon en bovendien een werking heeft tegen onkruiden.

2-in-1

  • organische gazonmeststof met hoog gehalte aan kalium voor een sterke grasmat
  • heeft een doeltreffende werking tegen onkruid dankzij een uitgekiend mengsel van selectieve onkruidverdelgers (erkenningnummer: 9177/B)
     

DCM PROPER is ontwikkeld met MINIGRAN® TECHNOLOGY. Dankzij de doorgedreven innovatie van de productielijn, bevat elk korreltje dezelfde samenstelling en NPK-verhouding. De actieve stoffen worden ook gelijkmatig over de korreltjes verdeeld, waardoor er geen gevaar bestaat voor overdosering of verbranding. De korreltjes zijn bovendien stofvrij en het strooien ervan is proper en zonder geurhinder. Doordat ze diep in de grasmat vallen, worden ze niet opgeraapt bij het maaien en verzekeren ze dankzij de gelijkmatige verdeling een homogene grasgroei en een schitterend gazon zonder mos en onkruid. 

HOE GEBRUIKEN?

Strooi DCM PROPER liefst in het voorjaar: het onkruid wordt dan aangepakt vooraleer het zaden kan vormen. Strooi de meststof bij vochtig weer en bij een temperatuur hoger dan 15 °C. Zorg ervoor geen andere planten dan het gazon te raken. Begiet bij droog weer om de werking te versnellen.

TIPS!

  • Houd er wel rekening mee dat onkruidbestrijding in gazons pas bij een temperatuur van 15°C en meer efficiënt is. Gebruik DCM PROPER dus pas als de temperatuur voldoende hoog is.
  • Een behandeling in het najaar kan nodig zijn wanneer eerder gevormde onkruidzaden beginnen te kiemen. Dankzij een toepassing in het najaar blijft uw gazon tijdens de winter langer groen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen