MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus - Kale plekken in het gazon herstellen

1250 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Weekendklus

Hoe kale plekken in mijn gazon snel en efficiënt herstellen?

Mijn gazon kreeg het hard te verduren door het bezoek van een mol. Het hele grasperk zit vol kale plekken. Mijn gazon heeft meer weg van een maanlandschap. Hoe kan ik dit snel en efficiënt oplossen? 

DCM VIVIMUS® voor Gazon is een uitstekend organisch bodemverbeterend middel dat er onder meer voor zorgt dat u oneffenheden makkelijk kunt uitvlakken. DCM VIVIMUS® voor Gazon verhoogt het humusgehalte van de bodem, zodat de bodem beter vocht en voedingselementen zal vasthouden. De selecte verscheidenheid aan organische stoffen stimuleert bovendien de ontwikkeling van een gevarieerd en rijk bodemleven, onmisbaar voor een sterke grasmat. De kale plekken zijn dan klaar om ingezaaid te worden. Na het zaaien verhindert een toplaagje DCM VIVIMUS® voor Gazon dat het graszaad wegwaait, na het kiemen uitdroogt of door vogels wordt opgegeten.

Een graszaadmensel dat speciaal ontwikkeld is om kale plekken weer snel groen te krijgen is DCM RIPARO®PLUS. DCM RIPARO®PLUS is samengesteld uit grastypes die uiterst snel kiemen om na enkele weken opnieuw te kunnen genieten van een dichte grasmat. Doordat DCM RIPARO®PLUS samengesteld is uit fijne, maar toch sterke grastypes weeft het zich onopvallend tussen sier-, speel- en sportgazons. Enkele weken na het zaaien, vraagt u zich af waar die kale plekken ook weer zaten en kunt u genieten van een egaal groene grasmat. 

Gebruiksaanwijzing

  • Maai het gazon
  • Hark de grond op de kale plek licht los. Verwijder dood gras, mos, onkruiden…
  • Werk putten en oneffenheden weg met DCM VIVIMUS® voor Gazon.
  • Maak een mengsel van 5 liter DCM VIVIMUS® voor Gazon met 20 gram DCM RIPARO® graszaad per m² die u wenst te herstellen. Doe dit bij voorkeur op een stuk plastiek, een stuk karton of in een emmer.
  • Meng het graszaad goed onder de DCM VIVIMUS® voor Gazon.
  • Strooi dit mengsel uit over de kale plek. Zaai het graszaad steeds wat breder dan de kale plek en ook deels over de bestaande grasmat. Op die manier voorkomt u grote kleurverschillen in de grasmat.
  • Hark licht in en strooi af met een dun laagje DCM VIVIMUS®  voor Gazon. Zodoende zal het graszaad sneller kiemen en krijgen vogels of de wind geen kans.
  • Rol aan.
  • Houdt de bodem vochtig tot het gras opkomt, zeker bij droog en zonnig weer.

 

TIP: Om de zode zich snel te laten ontwikkelen, kunt u de grasmat na de opkomst van het zaad voeden met DCM Organische Gazonmeststof à rato van 1 kg per 10 m².

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen