MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus: kleurloze rozen is verleden tijd

368 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Kleurloze rozen is verleden tijd met DCM


Een standplaats in de wind en vlak in de zon, warmte en een bodem met een goede basisstructuur voor de juiste waterhuishouding zijn heel belangrijk om uw rozen mooi te laten bloeien. Rozenstruiken zijn ook grote eters die u geen voedsel teveel kan geven, DCMOrganische Meststof voor Rozen & Bloemen beantwoordt aan de hoge noden van uw rozenstruiken.

DCM Organische Meststof voor Rozen en Bloemen (NPK 7-6-12 + 4 MgO) is een organische, zachtwerkende meststof die dankzij haar doordachte samenstelling en lange werking ideaal is voor een langdurige en uitbundige bloei van rozen, snijbloemen, bloemperken en alle bloeiende sierplanten in vollegrond en in potten. De aangepaste samenstelling met extra kalium en magnesium zorgt voor stevige planten met intense bloemkleuren en een frisgroene bladkleur. 

De diverse organisch gebonden voedingselementen in deze meststof worden geleidelijk vrijgesteld. Zo krijgen uw planten gedurende meer dan 100 dagen voldoende voeding voor een rustige groei zonder verbrandingsgevaar, en is het verlies aan voedingselementen door uitspoeling minimaal. De organische stof in deze meststof wordt door het bodemleven omgezet in humus. Humus verbetert de structuur van de bodem en bevordert het microbieel leven in de grond, waardoor de inworteling vergemakkelijkt wordt. 

DCM Organische Meststof voor Rozen en Bloemen is ontwikkeld met de MINIGRAN® TECHNOLOGY. Dankzij die doorgedreven innovatie bevat elk korreltje exact dezelfde samenstelling. Zo is er een perfecte homogene verdeling van de grondstoffen en voedende elementen gegarandeerd. Deze korreltjes zijn bovendien stofvrij en het strooien ervan is proper en zonder geurhinder. Zo krijgen uw rozen en bloemen al het goede van een organische meststof en bemest u op een gebruiksvriendelijke manier.

HOE GEBRUIKEN


IN VOLLEGROND

Bij nieuwe aanplantingen mag DCM Organische Meststof voor Rozen en Bloemen, dankzij haar zachte werking, tot vlak vóór het planten gebruikt worden. Werk de juiste dosis in de toplaag van de grond.

Als onderhoudsbemesting de meststof uitstrooien en, indien mogelijk, lichtjes inwerken in de bovenste grondlaag. Bij droog weer beregenen om de werking te versnellen.

  • ROZEN

-aanplanting: 1,5 – 2 kg/10 m² -voorjaar: 1,5 – 2,5 kg/10 m² -bijbemesting: 1,5 – 2 kg/10 m²

  • BLOEMPERKEN

-aanplanting: 1 – 1,5 kg/10 m² -voorjaar: 1,5 – 2 kg/10 m² -bijbemesting: 1 – 1,5 kg/10 m²

  • BLOEIENDE SIERHEESTERS: 1,5 –2 kg/10 m²


• IN POTTEN
Bij het inpotten goed met de potgrond vermengen. Indien toegepast als onderhoudsbemesting, bovenop de pot strooien en eventueel lichtjes inwerken.

  • bij het inpotten: 3 – 5 gram/liter potgrond
  • om de 3 maanden: 5 gram/liter potgrond

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen