MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus : Orchideeënsubstraat

551 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

DCM Orchideeënsubstraat: de beste basis voor prachtige orchideeën Orchideeënpracht in jouw woonkamer met DCM!

Orchideeën zijn epifyten, ze groeien in de natuur op bomen en rotsen. Het zijn planten die dus geen klassieke potgrond nodig hebben om te groeien.

Toch is het nuttig uw orchideeën elke 1 à 2 jaar te verpotten. Om uw orchideeën te verpotten kiest u best een aangepast substraat bestaande uit boomschorssnippers, gemengd met hoogwaardig mosveen. Dit laatste dient om water en voedingsstoffen vast te houden. De boomschors dient als een drainagemateriaal en vasthechting voor de wortels. DCM Orchideeënsubstraat is een mengsel dat aan deze eisen voldoet.

TIP 1: bij het verpotten van de plant, zeker niet hard aandrukken. Wortelbeschadiging geeft aanleiding tot bacterieziekten en verrotting. Het is aangewezen om de eerste 2 dagen niet aan te gieten met water zodat eventuele beschadiging aan de wortels kan verkurken om zo verrotting te voorkomen.

TIP 2: Snoei na de bloei de bloemstengel tot op het 3e oog, hierdoor krijgt uw orchidee gemakkelijk een tweede bloeibeurt. Neem nadien de bloemstengel volledig weg. Toch kan de orchidee opnieuw bloeien. Daarvoor houdt u uw plant best enkele weken op een koele plaats (< 18 °C) geeft u gedurende deze periode ook minder water en zeker geen voedsel. Met een goede verzorging nadien zal er vrij snel een nieuwe bloemstengel tevoorschijn komen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen