MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Weekendklus - Potten vullen

2825 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Bespaar water, tijd en geld

Gedurende de warme zomermaanden krijgen potplanten het sterk te verduren. Door de hoge temperaturen gaan veel water en opgeloste voedingsstoffen verloren door verdamping. Uw terras- en balkonplanten dienen dagelijks begoten te worden en wanneer u veel planten heeft, wordt dit al snel een hels karwei. De oplossing is DCM Potgrond Aquaterra®.

DCM Potgrond Aquaterra® bestaat uit hoogwaardige veensoorten, waaraan waterkristallen toegevoegd zijn. Deze waterabsorberende polymeren verhogen het waterhoudend vermogen van de grond en laten toe tot 50 % minder gietbeurten te geven. De potgrond is ook verrijkt met organische meststoffen die hun voeding gedurende drie maanden aan de wortels afgeven. Zo krijgt de plant altijd de juiste hoeveelheid meststof.

Door zijn specifieke samenstelling vertroetelt deze potgrond uw planten in bloembakken, maar is hij ook uitermate geschikt in voor uw hangmanden, uw kuipplanten op het terras en zelfs voor uw kamerplanten. Want zelfs op de heetste dagen beperkt hij de gietbeurten

HOE EEN POT VULLEN - DCM STAPPENPLAN

  1. Kies de juiste pot. Houd rekening met de plaats waar u de pot wilt zetten en de planten die erin moeten. Hoe groter de pot, hoe meer potgrond er in kan des te minder vaak u moet gieten.  Potten lager dan 20 cm zijn niet aangewezen, die moet u op droge dagen meermaals gieten. Kies ook best een pot met drainagegaten, zo kan het overtollige water gemakkelijk wegvloeien.
  2. Bedek de bodem van de pot met een laag DCM Hydrokorrels. Deze korrels beletten dat de drainagegaten dicht zullen slibben met potgrond of plantenwortels.
  3. Kies de meest aangewezen DCM Potgrond voor uw plant. Maak de DCM potgrond goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit.
  4. Haal de plant uit de oude pot en maak de wortels voorzichtig los, waarbij u zoveel mogelijk oude potgrond verwijdert. Zorg dat de wortelkluit, vóór het verpotten voldoende vochtig is. Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm. Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond. Dit bevordert de groei van de plant na het verpotten
     

Een extra tip om te vermijden dat uw plantenwortels in een te natte potgrond staan is een laagje DCM Hydrokorrel onderaan in de pot te strooien. DCM Hydrokorrel bestaat uit gebakken, gewassen korrels van zuivere klei en zorgt voor een betere drainage in uw bloempotten. De hydrokorrels kunnen ook gebruikt worden als decoratief afdekmateriaal. Zo wordt het opspatten van potgrond bij het watergeven vermeden en droogt de bovenste laag minder snel uit. 

Aansluitend artikel: Dossier potgronden

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen