MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Winiefreds boeken

1365 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Boeken van Winiefred Van Killegem

 

Confituur van Winiefred

Winiefred Van Killegem

Ooit al confituur geproeft van gember of van witloof? Wat doe je met te dikke confituur? Zijn er ook speciale en smakelijke dieetconfituren? Wat is chutney? Moet beschimmelde confituur de vuilnisbak in?

In dit boek (het elfde boek reeds) laat Winiefred je meegenieten van haar lekkerste, meest originele en makkelijk te bereiden recepten voor confituur. Op basis van fruit, bloemen, groenten én kruiden. Overzichtelijk gerangschikt per ingrediënt en afgewisseld met weetjes en nuttige tips.


Titel: Confituur van Winiefred
Auteur: Winiefred Van Killegem
Uitgeverij: Davidsfonds Leuven
ISBN: 9789058264787
Prijs: € 19.95

 

 

Leg je eigen kruidentuin aan met Winiefred van Killegem

winiefredkruidentuin.jpg

Waar moet je kruiden kweken? Moet dat in volle grond of kan het ook in potten? Welke kruiden doen het ook op een terrasje? Waar voelen kruiden zich goed en met welke kruiden voel jij je goed? Een antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in Winiefreds kruidentuinboek. Want met kruiden bezig zijn is voor Winiefred hetzelfde als ademhalen. Zelf kruiden kweken, thee trekken, keukenkruiden verwerken...er valt voor elk wat wils te rapen in dit nieuwe boek van Winiefred.

Titel: Leg je eigen kruidentuin aan met Winiefred
Auteur: Winiefred Van Killegem
Uitgeverij: BMP ISBN: 9057202174
Prijs: € 14.95
 

Winiefreds aardappelboek

winiefredaardappelb.jpg

De aardappel is zo ingeburgerd en alledaags dat de meeste mensen er nauwelijks aandacht aan besteden. Nieuwe aardappelen kunnen meestal wel op enig enthousiasme rekenen, maar verder dan dat reikt onze liefde voor de kleurloze knol niet. Jammer want de aardappel heeft ons heel wat te bieden.

In dit handige doe-, weetjes- en tipboek vertelt Winiefred je alles wat je altijd al wilde weten over de aardappel... en meer!. Met lekkere recepten, en nuttige informatie over welke aardappelsoort je best in welke bereiding gebruikt.
Dit boek is een volledige herwerking van het populaire 'Aardappel- oogappel'.


Titel: Winiefreds aardappelboek
Auteur: Winiefred Van Killegem
Uitgeverij: BMP Culinair
ISBN: 9057202166
Prijs: € 14.95

 

Winiefreds Groenteboek

In dit boek kom je alles over groenten te weten. Je leest er niet alleen een stukje geschiedenis in maar ook hoe de groente zich van wild gewas tot cultuurplant heeft ontwikkeld, hoe ze naar ons is toegekomen, welke stoffen ze bevat die interessant zijn voor de gezondheid. Bovendien lees je erin hoe je groenten lekker kan klaarmaken met talrijke recepten en natuurlijk, hoe kan het ook anders, ettelijke tips en trucs om honderd procent profijt te halen uit allerlei bekende en minder bekende groenten.

Uitgeverij: BMP
ISBN: 905720181
Prijs: € 14.95

 

 

Op Winiefreds wijze

Kruiden, kruidig, gekruid… het woord is niet enkel van toepassing op de keuken, maar op alles wat het leven betreft: van pittig nieuws en pikante gebeurtenissen, tot smaak, schoonheid en gezondheid. Kruiden beheersen ons leven, geven er kleur en smaak aan, pit en vitaliteit. Dit boek is een goudmijntje aan tips, kriskras uit het leven gesprokkeld en aaneengeregen door jarenlange ervaring op voordrachten, contact met mensen op radio en televisie. Winiefred lost alle probleempjes op. Probeer het eens ‘Op Winiefreds wijze’. Het wordt een dagelijkse vriend. Een boek om mee te gaan slapen, maar vooral om wakker, gezond en gelukkig mee op te staan. Geen problemen meer, als je het leven aanpakt op Winiefreds wijze.

Uitgeverij: BMP
ISBN: 9057201674
Prijs: € 14.75  

 

Winiefreds kruidenboek(et)

Dit boek behandelt uitgebreid de medicinale werking van kruiden. Maar Winiefred kleurt haar wijze raad op een zeer eigen wijze met curieuze weetjes en volkswijsheid. Naast een stukje geschiedenis, tuintips en meer uitleg over de naamgeving, vind je in deze uitgave tevens allerlei nuttige informatie omtrent het effect van kruiden op dieren. Daar bovenop horen bij ieder kruid originele recepten die je zeker eens moet uitproberen. Het zijn er liefst 117 in totaal.

Uitgeverij: BMP
ISBN: 9057201313
Prijs: € 14.75   

 

Gerechtjes voor lekkerbekjes

Je wil je kinderen of kleinkinderen verrassen met een niet alledaagse maaltijd? Of je wil je baby van 4 maanden een gezond vruchtensapje serveren? ‘Gerechtjes voor lekkerbekjes’ biedt de ultieme oplossing met een ruime waaier aan originele, maar steeds makkelijk te bereiden receptjes. De rode leidraad is de voedingswijzer die je aanwijst wat je baby op welke leeftijd mag eten. Een niet te verwaarlozen instrument voor het voedingspatroon van de baby tot hij 12 maanden is. Ook de wat oudere spruiten in de familie worden niet vergeten in dit kookboek. Een kinder- of verjaardagsfeestje organiseren, gebeurt voortaan in een handomdraai. In het laatste hoofdstuk vind je een overvloed aan leuke gerechtjes voor de feestneuzen.

Uitgeverij: BMP
ISBN: 9057200279
Prijs: € 14.75

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen