MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Winterbehandeling bomen en struiken

8348 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Woensdag 10 December 2014 Volg Eddy G.

 

Op dit moment (december) gaan al onze tuinen in winterslaap. Toch verdienen bomen en struiken ook nu onze aandacht, want net tijdens de wintermaanden kan men sierplanten en fruitbomen behandelen tegen overwinterende parasieten. Weinig toegepast, doch met veel voordelen. Door de relatief zachte winters van de jongste jaren kunnen talrijke eitjes van luizen, spint, enz. overleven en in de lente en vroege zomer reeds voor problemen zorgen. Om dit te voorkomen is er de winterolie SUNSPRAY. 

SUNSPRAY  is oplosbaar en mengbaar met water en kan als spuitmiddel toegepast worden nadat men de stam en gesteltakken met een schuurborstel of plamuurmes van loszittende schorsdelen heeft ontdaan. SUNSPRAY vormt een ondoordringbare film op de planten en verstikt zowel wintereieren als pas ontloken larven. Hun aantal wordt zo tot een minimum herleid zodat herhaaldelijke bespuitingen tijdens de volgende zomer kunnen vermeden worden.

SUNSPRAY is de perfecte vervanger voor vruchtboomcarbolineum met nog een extra voordeel : het product is geurvrij ! SUNSPRAY is een hoogwaardige paraffine olie die beantwoordt aan de strenge eisen van tuin- en landbouwers inzake uiterst effectieve pesticiden met een lage giftigheid voor mens en dier.

Enkel toepassen tijdens volle winterrust van de planten (d.w.z. normaal vanaf december tot eind januari, na de eerste vorst). Niet spuiten juist na of vóór een periode met nachtvorst, doch bij een minimumtemperatuur van 7 °C én bij droog weer. SUNSPRAY gebruiken voor de knoppen uitlopen, om de ontluikende blaadjes niet te beschadigen.

Als het voorjaar nadert kunnen door de prille lentewarmte al enkele insectensoorten uit hun winterslaap ontwaken en rondtrekken. Dan voegt men best aan het product SUNSPRAY ook een insecticide op waterbasis toe, zoals FORMUSECT. Beide producten aan de erkende dosis mengen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen